Tort cu crema mascarpone
Ingrediente
8
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema :
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- Blatul:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
6. Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul
Crema
# Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
# Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
# In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).
# Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super
am gătit această rețetă

bairen_love
Bleach , zici ca e CCT , un ZEU ca mine ar gati mai bine, pentru ca Zei stiu tot !!!!!!!!!muaha mwahaha
am gătit această rețetă
anonymous
De incercat
anonymous
Mai bine faci o tarta cu crema mascarpone decat sa scobesti bunatate de blat
anonymous
F bun multumesc
anonymous
Cred ca este bun o sa-l fac
anonymous
Interesant de stiut cantitatile pentru o forma de copt mai mare.
anonymous
Excelent
anonymous
Buna
E
edithke
Excelent
Punctează această reţetă