Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Se adauga zaharul pudra si zaharul vanilinat, dupa care se bate in continuare. Se adauga si galbenusurile .Faina se adauga treptat, in ploaie, alaturi de praf de copt, amestecand cu o spatula.
Se aseaza intr-o tava rotunda de tort si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute.Se probeaza cu o scobitoare , si daca aceasta ramane uscata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se taie in doua.
Blatul iese mai subtirel, dar tocmai asta-i si ideea, pentru ca tot accentul l-am pus pe crema si fructe, mai putin pe blat, care in tortul de fata juca un rol secund.
Frisca se bate spuma, dupa care se da la o parte aproximatic un sfert din cantitate pe care o vom utiliza pentru decoratul tortului. Branza de vaci se va adauga la frisca , dupa care se mixeaza pana se obtine o crema omogena si fina. Se adauga pe urma si zaharul pudra, zaharul vanilinat, coaja rasa de la lamaie si gelatina hidratata anterior in 20 ml de apa pentru 5 minute.
Se amesteca pentru inca 2 minute dupa care se poate trece la asamblarea tortului.Blatul insiropat cu un sirop deliciosss adica : 100 ml apa, 100 g zahar si zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie mai maricica. pus intr-un vas pe foc si fiert pentru vreo 3-4 minute, pana cand zaharul s-a topit iar consistenta devenise mai densa.Asamblarea:Vom utiliza in continuare forma de tort cu pereti detasabili, astfel incat pentru inceput, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara.Se pune prima foaie de tort, se insiropeaza, dupa care deasupra se va aseaza jumatate din cantitatea de crema.
Se aseaza felii de fructe de jur imprejur.Se acopera cu cealata jumatate de crema, dupa care se acopera cu cealata foaie de tort insiropat.Se acopera cu folia si se da la frigider pentru 1-2 ore.Se orneaza cu frisca si cu fructe , dupa imaginatie.