Cand vine primavara culorile rasar inclusiv la noi in farfurii. Printre legumele cel mai des intalnite avem: salata verde, ridichiile de luna si ceapa verde. Combinate in salate cele trei legume, isi pot aduce aportul lor de vitamine si minerale la sanatatea corpului. Consumate cu regularitate vor da savoare dejunurilor noastre dar vom beneficia si de efectelor pe termen lung: revitalizare, remineralizare, cu alte cuvinte vitalitate!
Salata verde: Bogata in substante nutritive, salata verde ofera celor care o consuma multiple beneficii nutritive si pentru sanatate. Acesta leguma este de obicei consumata in stare proaspata, alaturi de alte legume sau in sandwichuri. 100 de grame de salata verde contine 2.2 g carbohidrati si 60 kj (10 kcal) – energie, pe langa alte vitamine si minerale.
Ridichiile de luna sau ridichiile rosii: contin foarte multi antioxidanti si sunt ideale de consumat daca te confrunti cu astenia de primavara, avand in vedere toate vitaminele pe care le contin. Sunt de asemenea si un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii. 100 de grame de ridichii contin doar 20 de calorii si 1,6 grame fibre.
Ceapa verde: Ceapa verde este un imens beneficiu pentru sanatate intrucat contine cantitati insemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. 100 g ceapa verde ne furnizeaza 23 de calorii, 2 g fibre alimentare, 260 mg potasiu, 26 mg vitamina C, 39 mg calciu, 54 micrograme acid folic.
Asadar o salata simpla la indemana oricui vrea sa se refaca dupa o iarna grea. Din salata de primavara nu pot lipsi ceapa verde, ridichiile si salata verde. In completarea aromei proaspete si usor iute vin cubuletele de branza si feliile de ou fiert. Este o salata foarte hranitoare si atragatoare.
Comentarii:
Nu cred
Excelent!!!
Super
Beton