Se taie slanina in fasi si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute. Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba pana cand salata se inmoaie.
Separat, se bat cele 2 oua si se face o omleta. Se taie in bucati mici si se adauga sa fiarba impreuna cu celelalte ingrediente. Cand ciorba s-a terminat de fiert se opreste focul. Se adauga un liaison din galbenusuri si iaurtul, diluat in prealabil cu ciorba calda. Se acreste cu otet si se presara patrunjel sau marar verde tocat. Cum eu am acrit cu otet, am adaugat si cateva fasii de gogosari acri, atat ca gust cat si ca desing.
Comentarii (19):
Excelent
Foarte buna
Petit chef cam diletant!
"Floare la ureche" dar eu am renuntat la ardei, amestecul asta de culori arata "dubios"
E minunată, dar eu nu folosesc oţet ci lamâie sau borş şi ca verdeaţă folosesc leuştean care este regele ciorbelor româneşti
Super buna
F.buna si fara slaninuta
Foarte bun
Multe prajeli si grasimi!
Asta da e preferata mea.