Se spala frunzele de salata, frunza cu frunza. Se incinge uleiul intr-o tigaie; se feliaza carnatii proaspeti si se prajesc in cele 2 linguri de ulei timp de 1-2 minute. Daca sint afumati, nu se mai prajesc ci doar se adauga, la timpul potrivit, in oala cu ciorba. Se curata si se spala morcovul, ceapa, usturoiul si cartofii .
Salata se taie sau se rupe cu mana in fasii; morcovul se da pe razatoare, iar ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt. Cartofii se taie cubulete, daca va hotarati sa-i folositi.
Se inabusa in ulei (50 ml.) zarzavatul, ceapa, verdeturile si cartofii. Se adauga apa si se lasa la fiert, cu capac, timp de cca. 15 de minute, dupa care se adauga salata si feliile de carnati. Se mai lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic.
Se bat ouale cu sare si otet si se adauga in ciorba, amestecand usor cu o furculita.
Se sareaza, pipereaza si acreste ciorba si se da oala deoparte. Se amesteca smantana cu frunze de patrunjel tocat sau marar si se toarna in ciorba. Se acopera vasul pentru ca verdeata sa-si raspandeasca aroma.
Comentarii:
Tu faci aici ciorba de legume sau ciorba de salata? Ce cauta aici morcovii, rosia, ardeii si cartofii?