Petitchef

Ciorba de salata verde

Felul principal
8 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
2 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 0.25 (0.03€/porție)

Preparare

  • Am curatat ceapa verde, usturoiul si salata si le-am spalat bine.
    Ceapa si usturoiul le-am taiat rondele si le-am calit in ulei pana s-au inmuiat, apoi am adaugat salata scursa bine de apa si taiata suvite si le-am mai calit impreuna inabusit 5-6 minute, dupa care am stins cu 2-3 l de apa fierbinte. Am adaugat orezul spalat bine in mai multe ape, sarea si am lasat sa fiarba impreuna 30 minute, dupa care am adaugat borsul de tarate, pe care l-am fiert in prealabil impreuna cu doua lingurite de leustean proaspat tocat, am adaugat apoi verdeata tocata marunt si am luat oala de pe foc. Am dres ciorba cu doua galbenusuri de ou batute cu smantana.
    Cand dreg ciorba, adaug mai intai cateva linguri din ciorba fierbinte treptat in farfuria in care am batut galbenusele cu smantana pentru a le aduce la temperatura compozitiei din oala. In felul acesta nu riscam sa se branzeasca la contactul cu borsul fierbinte.

    Ciorba am servit-o cu omleta preparata intre timp din doua oua si albusurile ramase de la dres, taiata fasii sau patratele. De obicei se adauga in farfurii atunci cand este servita ciorba. Pentru ca nu prepar cantitati mari si se consuma imediat, eu pun omleta direct in oala.

    Pentru cei care nu au probleme cu colesterolul, omleta poate fi imbogatita cu cateva feliute de afumatura: bacon, kaiser, carnaciori, rumenite putin inainte de a turna ouale.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 1Kcal
  • Carbo: 0.1g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.1g
  • Fibre: 0.1g
  • Zahăr: 0.1g
Informații nutriționale pentru 1 porție (3g)


Întrebări:




Comentarii (62):

08/01/2019

DELICIOASA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doina, 22/08/2018

Doar o sugestie: salata fierbe foarte repede si cred ca ar trebui adaugata numai cu cateva minute inainte ca ciorba sa fie gata. In felul asta, se pastreaza vitaminele. Avem prostul obicei sa fierbem mult legumele si astfel se pierd toate vitaminele. Eu am inceput sa fierb legumele mult mai putin si in felul asta mancarea este mult mai sanatoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/07/2017

Poftă mare !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/06/2015

Foarte buna si usoara merge bine de tot pe timp de vara chiar si seara cu mamaliguta rece

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/06/2015

Si eu fac aproape la fel, insa afumatura o prajesc si o fierb de la inceput cu salata si pun fasiile de omleta in oala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/05/2015

Super ok,mmmmmmm ce buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

E extrem de gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/07/2014

O faci la fel ca mine . Excelentă! Cea mai bună ciorbă din lume!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2014

Merita incercat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Belea

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești lintea verde?
Cum să gătești lintea verde?
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează