Am curatat ceapa verde, usturoiul si salata si le-am spalat bine. Ceapa si usturoiul le-am taiat rondele si le-am calit in ulei pana s-au inmuiat, apoi am adaugat salata scursa bine de apa si taiata suvite si le-am mai calit impreuna inabusit 5-6 minute, dupa care am stins cu 2-3 l de apa fierbinte. Am adaugat orezul spalat bine in mai multe ape, sarea si am lasat sa fiarba impreuna 30 minute, dupa care am adaugat borsul de tarate, pe care l-am fiert in prealabil impreuna cu doua lingurite de leustean proaspat tocat, am adaugat apoi verdeata tocata marunt si am luat oala de pe foc. Am dres ciorba cu doua galbenusuri de ou batute cu smantana. Cand dreg ciorba, adaug mai intai cateva linguri din ciorba fierbinte treptat in farfuria in care am batut galbenusele cu smantana pentru a le aduce la temperatura compozitiei din oala. In felul acesta nu riscam sa se branzeasca la contactul cu borsul fierbinte.
Ciorba am servit-o cu omleta preparata intre timp din doua oua si albusurile ramase de la dres, taiata fasii sau patratele. De obicei se adauga in farfurii atunci cand este servita ciorba. Pentru ca nu prepar cantitati mari si se consuma imediat, eu pun omleta direct in oala.
Pentru cei care nu au probleme cu colesterolul, omleta poate fi imbogatita cu cateva feliute de afumatura: bacon, kaiser, carnaciori, rumenite putin inainte de a turna ouale.
Doar o sugestie: salata fierbe foarte repede si cred ca ar trebui adaugata numai cu cateva minute inainte ca ciorba sa fie gata. In felul asta, se pastreaza vitaminele. Avem prostul obicei sa fierbem mult legumele si astfel se pierd toate vitaminele. Eu am inceput sa fierb legumele mult mai putin si in felul asta mancarea este mult mai sanatoasa.
Comentarii (62):
DELICIOASA
Doar o sugestie: salata fierbe foarte repede si cred ca ar trebui adaugata numai cu cateva minute inainte ca ciorba sa fie gata. In felul asta, se pastreaza vitaminele. Avem prostul obicei sa fierbem mult legumele si astfel se pierd toate vitaminele. Eu am inceput sa fierb legumele mult mai putin si in felul asta mancarea este mult mai sanatoasa.
Poftă mare !
Foarte buna si usoara merge bine de tot pe timp de vara chiar si seara cu mamaliguta rece
Si eu fac aproape la fel, insa afumatura o prajesc si o fierb de la inceput cu salata si pun fasiile de omleta in oala
Super ok,mmmmmmm ce buna !
E extrem de gustoasa!
O faci la fel ca mine . Excelentă! Cea mai bună ciorbă din lume!
Merita incercat
Belea