Este una din cele mai delicioase ciorbe pe care am preparat-o vreodata. Nu stiam de existenta ei pana acum cateva saptamani dar acum va fi cu siguranta pe meniul familiei mele.
Taiati bacon-ul in fasii subtiri si puneti-l la prajit in putin ulei.
Spalati salata frunza cu frunza si taiati-o in fasii subtiri. Cand bacon-ul a inceput sa se prajeasca adaugati salata si amestecati bine.
Cand salata sa calit adaugati apa (in functie de cat de multa ciorba doriti sa faceti) si lasati la foc mic pana se firerbe salata.
Cand ciorba incepe sa fiarba adaugati borsul si cubul de condiment de legume. Potriviti de sare si piper.
Intre timp preparati omleta dintr-un ou un, albus de ou (pastrand galbenusul pentru ciorba) si un praf de sare si piper.
Cand salata sa fiert amestecati iaurtul cu smantana, galbenusul de ou si catelul de usturoi tocat marunt,. Lasati ciorba sa se raceasca putin adaugati mixtura de iaurt si amestecati bine.
La final taiati omleta in fasii subtiri si adaugati-o peste ciorba. POFTA BUNA!!!
Chestia buna la reteta asta este ca, intr-adevar, salata trebuie calita ca sa aiba gust (impreuna cu bacon-ul, evident, asa cum a scris autorul). Altminteri iese o fiertura proasta. Chestia mai putin buna, sunt cantitatile. O singura salata este putin (desi, autorul a spus "puneti atata apa cat considerati"). Eu v-as recomanda sa porniti din start cu vreo 3-4 salate mari si vreo 3-4 galbenusuri (albusurile le prajiti, le taiati marunt si le adaugati in ciorba). Mai puneti si 2 cuburi (gen Knorr, sau echivalent de vita), ca dau gust bun. Mai puteti face o "smecherie": in locuiti usturoiul cu o legatura sau doua de leurda, pe care o caliti la inceput, laolalta cu salata. Reteta este identica pt. ciorba de loboda, cu aceeasi observatie: puneti suficient de multa loboda, ca altfel iese apa chioara! Succes!
Ca de obicei, isi dau cu parerea toti neavenitii! Este o ciorba extraordinara! Eu o acresc cu otet, dar este o chestiune de gusturi! Este preferata copiilor mei! Sunt curioasa daca ar trebui sa te loghezi pentru a posta un comentariu, daca ar fi aceeasi atitudine!
In primul rand pentru cine a scris anterior ca ciorba e ciorba daca se acreste cu otet; Ciorba la romani in general este acrita cu bors,otet, zeama de lamaie - nu are importanta cu ce se acreste tot ciorba se numeste. Fara acreala se numeste SUPA. Si pentru cei ce inca nu au gustat Ciorba de salata, este foarte buna. Nu sunt ardeleanca, dar o fac si eu foarte des (putin diferit "procesul tehnologic") si intotdeauna are succes. Spor la incercat!
Nu am mancat ciorba din asta, dar din comentariile deja prezente reiese ca este o reteta ardeleneasca, iar mie mi-a placut mereu ce am mancat acolo. Asa ca am incredere. Iar faptul ca ar fi o reteta prea grea e doar rautacios din punctul meu de vedere. La noi carnatii tinuti la slanina sunt la mare putere, asa ca ceva bacon e deja light.
Comentarii (16):
Super!,,,,,
Este foarte buna !
Foarte buna si racoroasa
Buna
Chestia buna la reteta asta este ca, intr-adevar, salata trebuie calita ca sa aiba gust (impreuna cu bacon-ul, evident, asa cum a scris autorul). Altminteri iese o fiertura proasta. Chestia mai putin buna, sunt cantitatile. O singura salata este putin (desi, autorul a spus "puneti atata apa cat considerati"). Eu v-as recomanda sa porniti din start cu vreo 3-4 salate mari si vreo 3-4 galbenusuri (albusurile le prajiti, le taiati marunt si le adaugati in ciorba). Mai puneti si 2 cuburi (gen Knorr, sau echivalent de vita), ca dau gust bun. Mai puteti face o "smecherie": in locuiti usturoiul cu o legatura sau doua de leurda, pe care o caliti la inceput, laolalta cu salata. Reteta este identica pt. ciorba de loboda, cu aceeasi observatie: puneti suficient de multa loboda, ca altfel iese apa chioara! Succes!
Esti varza
Ca de obicei, isi dau cu parerea toti neavenitii!
Este o ciorba extraordinara! Eu o acresc cu otet, dar este o chestiune de gusturi!
Este preferata copiilor mei!
Sunt curioasa daca ar trebui sa te loghezi pentru a posta un comentariu, daca ar fi aceeasi atitudine!
In primul rand pentru cine a scris anterior ca ciorba e ciorba daca se acreste cu otet; Ciorba la romani in general este acrita cu bors,otet, zeama de lamaie - nu are importanta cu ce se acreste tot ciorba se numeste. Fara acreala se numeste SUPA.
Si pentru cei ce inca nu au gustat Ciorba de salata, este foarte buna. Nu sunt ardeleanca, dar o fac si eu foarte des (putin diferit "procesul tehnologic") si intotdeauna are succes. Spor la incercat!
Nu am mancat ciorba din asta, dar din comentariile deja prezente reiese ca este o reteta ardeleneasca, iar mie mi-a placut mereu ce am mancat acolo. Asa ca am incredere. Iar faptul ca ar fi o reteta prea grea e doar rautacios din punctul meu de vedere. La noi carnatii tinuti la slanina sunt la mare putere, asa ca ceva bacon e deja light.
Pai daca se pune bors e bors de salata nu ciorba ,ciorbele se acresc cu otet din cate cunosc eu .