Salata se spala foarte bine, foaie cu foaie, si se rupe fasii . Sunculita afumata se taie cubulete si se prajeste in putin ulei, pana se rumeneste.
Se pune apoi salata peste sunculita, se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba pana cand salata se moaie, dar nu de tot, putin trebuie sa ramana crocanta.
Ingroseala facut-o din iaurt, cam jumate de galetusa de 1 kg, smantana 4 linguri, un galbenus si faina, amestecat totul bine, apoi turnat peste sosul alb din ciorba fierbinte, si apoi turnat turnat totul in oala, mai dat un clocot si stins.
Apoi adaugat in oala usturoi trecut prin presa, cam 10 catei si marar.La noi in zona ciorba aceasta se serveste cu mamaliga cu branza. Gusturile se completeaza de minune, e efectiv divina combinatia .
Comentarii:
Buna
Acum intru in bucatarie sa o incerc si eu.