Somon in pergament
Somon in suc propriu, pastrand toata savoarea acestuia. Practic e o gatire in abur, cu minimum de grasime iar carnea pestelui isi pastreaza toate sucurile, fara a se usca, in plus, se lasa impregnata cu aromele legumelor adaugate.
Ingrediente
Materiale
- hartie de pergament
Preparare
Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei de pergament.
Curatati prazul si taiati-l subtire. Puneti jumatate din prazul taiat peste morcovi.
Puneti un fileu de somon peste legume. Puneti sare, piper si presarati putin cimbru.
Indoiti foaia in doua, somonul trebuie sa fie in centru si inchideti punguta treptat prin plierea in triunghi (asa cum se arata in videoclipul de sub reteta). Inchideti prin pliere sau capsare. Folia trebuie sa fie bine sigilata.
Dati la cuptor 20 minute la 180°C.
Et voilà!
Observații
Alternative : puteti utiliza alt tip de peste si alte legume
Hartia: recomandam utilizarea hartiei de pergament vs folia de aluminiu, care la temperaturi ridicate poate elibera substante toxice.
Echipamente de gătit
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
hary
Lipseste ceapa si lamaia,,,se poate stropi si cu mailloneza si sos de soia,,,somon este un peste cautat in toata lumea,,,nu e cazul sa descurajam pe petitchef
anonymous
Am gatit aceasta reteta cu pastrav si este excelent.
Raluca
Foarte bun si sanatos!
Luca
Foarte delicioasă.
emilia_t2015
Daca urmariti cu atentie reteta si videoclipul, veti vedea ca se precizeaza optiunea pt alte tipuri de peste...
Adi
Uscat , uscat. Trebuie putin ulei
Liliana
O sa-l incerc si eu. Sunt sigura ca este excelent
anonymous
Excelenta !!
IleanaIacob
Gustoasa
dragoi gina
Excelent!!!
Punctează această reţetă