Somon in pergament
Somon in suc propriu, pastrand toata savoarea acestuia. Practic e o gatire in abur, cu minimum de grasime iar carnea pestelui isi pastreaza toate sucurile, fara a se usca, in plus, se lasa impregnata cu aromele legumelor adaugate.
Ingrediente
2
Materiale
- hartie de pergament
Rețete inrudite
-
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
-
Somon marinat cu lamaie
-
Somon in crusta cu spanac
-
Somon marinat
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei de pergament.
Curatati prazul si taiati-l subtire. Puneti jumatate din prazul taiat peste morcovi.
Puneti un fileu de somon peste legume. Puneti sare, piper si presarati putin cimbru.
Indoiti foaia in doua, somonul trebuie sa fie in centru si inchideti punguta treptat prin plierea in triunghi (asa cum se arata in videoclipul de sub reteta). Inchideti prin pliere sau capsare. Folia trebuie sa fie bine sigilata.
Dati la cuptor 20 minute la 180°C.
Et voilà!
Observații
Alternative : puteti utiliza alt tip de peste si alte legume
Hartia: recomandam utilizarea hartiei de pergament vs folia de aluminiu, care la temperaturi ridicate poate elibera substante toxice.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
hary,
14/11/2023
Lipseste ceapa si lamaia,,,se poate stropi si cu mailloneza si sos de soia,,,somon este un peste cautat in toata lumea,,,nu e cazul sa descurajam pe petitchef
am gătit această rețetă
08/01/2019
Am gatit aceasta reteta cu pastrav si este excelent.
am gătit această rețetă
E
emilia_t2015,
21/06/2018
Daca urmariti cu atentie reteta si videoclipul, veti vedea ca se precizeaza optiunea pt alte tipuri de peste...
am gătit această rețetă
I
D