Somon in pergament

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Somon in suc propriu, pastrand toata savoarea acestuia. Practic e o gatire in abur, cu minimum de grasime iar carnea pestelui isi pastreaza toate sucurile, fara a se usca, in plus, se lasa impregnata cu aromele legumelor adaugate.

Ingrediente

2

Materiale

  • hartie de pergament

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Somon in pergament - Preparare etapa 1Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei de pergament.
  • Somon in pergament - Preparare etapa 2Curatati prazul si taiati-l subtire. Puneti jumatate din prazul taiat peste morcovi.
  • Somon in pergament - Preparare etapa 3Puneti un fileu de somon peste legume. Puneti sare, piper si presarati putin cimbru.
  • Somon in pergament - Preparare etapa 4Indoiti foaia in doua, somonul trebuie sa fie in centru si inchideti punguta treptat prin plierea in triunghi (asa cum se arata in videoclipul de sub reteta). Inchideti prin pliere sau capsare. Folia trebuie sa fie bine sigilata.
  • Somon in pergament - Preparare etapa 5Dati la cuptor 20 minute la 180°C.
  • Somon in pergament - Preparare etapa 6Et voilà!

Punctează această reţetă

Observații

Alternative : puteti utiliza alt tip de peste si alte legume
Hartia: recomandam utilizarea hartiei de pergament vs folia de aluminiu, care la temperaturi ridicate poate elibera substante toxice.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

hary

Lipseste ceapa si lamaia,,,se poate stropi si cu mailloneza si sos de soia,,,somon este un peste cautat in toata lumea,,,nu e cazul sa descurajam pe petitchef

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am gatit aceasta reteta cu pastrav si este excelent.

am gătit această rețetă
abuz

Raluca

Foarte bun si sanatos!

am gătit această rețetă
abuz

Luca

Foarte delicioasă.

am gătit această rețetă
abuz

emilia_t2015

Daca urmariti cu atentie reteta si videoclipul, veti vedea ca se precizeaza optiunea pt alte tipuri de peste...

am gătit această rețetă
abuz

Adi

Uscat , uscat. Trebuie putin ulei

abuz

Liliana

O sa-l incerc si eu. Sunt sigura ca este excelent

abuz

anonymous

Excelenta !!

abuz

IleanaIacob

Gustoasa

abuz

dragoi gina

Excelent!!!

abuz
  • pagina 1 / 2