Somon in suc propriu, pastrand toata savoarea acestuia. Practic e o gatire in abur, cu minimum de grasime iar carnea pestelui isi pastreaza toate sucurile, fara a se usca, in plus, se lasa impregnata cu aromele legumelor adaugate.
Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei de pergament.
Curatati prazul si taiati-l subtire. Puneti jumatate din prazul taiat peste morcovi.
Puneti un fileu de somon peste legume. Puneti sare, piper si presarati putin cimbru.
Indoiti foaia in doua, somonul trebuie sa fie in centru si inchideti punguta treptat prin plierea in triunghi (asa cum se arata in videoclipul de sub reteta). Inchideti prin pliere sau capsare. Folia trebuie sa fie bine sigilata.
Alternative : puteti utiliza alt tip de peste si alte legume Hartia: recomandam utilizarea hartiei de pergament vs folia de aluminiu, care la temperaturi ridicate poate elibera substante toxice.
Lipseste ceapa si lamaia,,,se poate stropi si cu mailloneza si sos de soia,,,somon este un peste cautat in toata lumea,,,nu e cazul sa descurajam pe petitchef
Comentarii (12):
Lipseste ceapa si lamaia,,,se poate stropi si cu mailloneza si sos de soia,,,somon este un peste cautat in toata lumea,,,nu e cazul sa descurajam pe petitchef
Am gatit aceasta reteta cu pastrav si este excelent.
Foarte bun si sanatos!
Foarte delicioasă.
Daca urmariti cu atentie reteta si videoclipul, veti vedea ca se precizeaza optiunea pt alte tipuri de peste...
Uscat , uscat. Trebuie putin ulei
O sa-l incerc si eu. Sunt sigura ca este excelent
Excelenta !!
Gustoasa
Excelent!!!