Somonul este unul dintre cel mai apreciat culinar pește din Franța și, din motive întemeiate, poate fi gătit în multe feluri. Astăzi testăm gătirea în tigaie.
Scoateți oasele din pește, sărați și piperați peștele.
Preîncălziți tigaia la foc mare și adăugați uleiul de măsline.
Puneți somonul în tigaie cu pielea în jos și gătiți timp de 2 până la 3 minute.
Apoi reduceți focul (la mediu) și acoperiți până când peștele devine translucid, asta va depinde de grosimea bucății de somon, cam între 5 și 10 minute.
Ce să însoțească friptura de somon? Somonul este un pește care se potrivește perfect cu alimente bogate în amidon precum orezul basmati, quinoa sau bulgurul. Pentru legume se poate opta pentru praz, spanac sau chiar sparanghel.
Care sunt beneficiile prăjirii? Gătitul în tigaie vă permite să aveți o parte caramelizată, pe piele și o carne fragedă și roz în interior, dar aveți grijă să nu o gătiți prea mult, s-ar putea usca rapid!
Cum să-ți decorezi friptura de somon? Puteți adăuga un strop de suc de lămâie și plante aromatice precum mărar, arpagic sau chiar busuioc. Pentru mai multă răsfăț, puteți încorpora smântână proaspătă cu 2 minute înainte de sfârșitul gătitului.
Comentarii:
O voi retine si pregati.