File de somon in sos de vin
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece si se lasa la scurs pe un servet sau tamponati-l pur si simplu cu un servet de hartie. Fileurile se freaca (optional) cu cateva felii de lamaie.
- Sosul de vin: usturoiul se curata, se toaca si se piseaza cu putina sare si verdeata uscata. Se adauga vinul avut rose demidulce, exact ca si culoarea somonului!- si se condimenteaza cu piper alb.
- Fileurile de somon se stropesc cu sosul de vin si se lasa la rece 30 min.Se pune o tgaie la incins, apoi se toarna uleiul si cand e fierbinte dam fileurile de somon prin faina si le prajim la foc potrivit.
- Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se serveste cu garnitura de orez cu broccoli.Pus in orez si morcovi, ardei gras verde, ceapa, apoi la sfarsit broccoli. Cand a fost gata, am indesat orezul intr-o ceasca de cafea, apoi dupa cateva minute rasturnat-o pe farfurie, alaturi de somonul file si un aranjament dintr-o felie de lamaie taiata in doua.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super
Punctează această reţetă