File de somon in sos de vin

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece si se lasa la scurs pe un servet sau tamponati-l pur si simplu cu un servet de hartie. Fileurile se freaca (optional) cu cateva felii de lamaie.
  • Sosul de vin: usturoiul se curata, se toaca si se piseaza cu putina sare si verdeata uscata. Se adauga vinul avut rose demidulce, exact ca si culoarea somonului!- si se condimenteaza cu piper alb.
  • Fileurile de somon se stropesc cu sosul de vin si se lasa la rece 30 min.Se pune o tgaie la incins, apoi se toarna uleiul si cand e fierbinte dam fileurile de somon prin faina si le prajim la foc potrivit.
  • Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se serveste cu garnitura de orez cu broccoli.Pus in orez si morcovi, ardei gras verde, ceapa, apoi la sfarsit broccoli. Cand a fost gata, am indesat orezul intr-o ceasca de cafea, apoi dupa cateva minute rasturnat-o pe farfurie, alaturi de somonul file si un aranjament dintr-o felie de lamaie taiata in doua.

Punctează această reţetă

liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super

abuz