File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin

Altele
Ușor
1 oră

Ingrediente

2

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • O reteta neobisnuita care va surprinde papilele voastre gustative, plina de aroma si textura poate satisface si pe cei mai rafinati gurmanzi.

    Reteta nu imi apartine si este o adaptare dupa o retata a bucatarului american Bobby Flay, preluata dupa giallo zafferano.


    Sugestie: cardamom, anason veti gasi in pliculet de condimente pt vin fiert de la fuchs..

    Pornim cuptorul la 180 gr si punem la copt dovleacul.

    pregatim sosul de vin: Intr-o cratita punem vinul, anasonul, scortisoara si cardamomul la fiert. (daca nu veti folosi un vin dulce atunci adaugati si 2 linguri cu varf de zahar)
    Fierbem vinul pana cand scade si se ingroasa (cam 15 min)

    Ungem carnea cu untul topit si amestecam intr-un vas cafeaua, cacaua, chilly, sarea, zaharul si nucsoara.

    Dam carnea prin amestecul de condimente insa doar pe laturi lasand partea de sus si cea de jos curate si o punem apoi pe gratarul incins.. o frigem pe fiecare parte cate 7-8 min apoi o dam la cuptor pt inca 5-10 min (in functie de preferintele voastre.

    Cand carnea s-a facut o scoatem pe o farfurie calda si acoperim cu folie e aluminiu, asfel sucurile se vor redistribui in carne.. curatam de coaja dovleacul copt si il facem piure apoil il asezonam cu sare si piper.

    Punem pe o farfurie sosul de vin, carnea si pireul de dovleac si decoram cu o crenguta de cimbru.

    Pt fotografii pas cu pas la aceasta reteta va astep pe blogul meu.

Punctează această reţetă

AAandradaa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

silvanaiacob

silvanaiacob

Si daca nu crezi ca o sa-ti placa, de ce mai scrii aici? Doamne, e plina lumea asta de frustrati.

abuz

anonymous

Este super

abuz

anonymous

Cafea ,carne ,vin ..... nu prea cred ca o sa-mi placa

abuz

anonymous

Deja salivez

abuz