O reteta neobisnuita care va surprinde papilele voastre gustative, plina de aroma si textura poate satisface si pe cei mai rafinati gurmanzi.
Reteta nu imi apartine si este o adaptare dupa o retata a bucatarului american Bobby Flay, preluata dupa giallo zafferano.
Sugestie: cardamom, anason veti gasi in pliculet de condimente pt vin fiert de la fuchs..
Pornim cuptorul la 180 gr si punem la copt dovleacul.
pregatim sosul de vin: Intr-o cratita punem vinul, anasonul, scortisoara si cardamomul la fiert. (daca nu veti folosi un vin dulce atunci adaugati si 2 linguri cu varf de zahar) Fierbem vinul pana cand scade si se ingroasa (cam 15 min)
Ungem carnea cu untul topit si amestecam intr-un vas cafeaua, cacaua, chilly, sarea, zaharul si nucsoara.
Dam carnea prin amestecul de condimente insa doar pe laturi lasand partea de sus si cea de jos curate si o punem apoi pe gratarul incins.. o frigem pe fiecare parte cate 7-8 min apoi o dam la cuptor pt inca 5-10 min (in functie de preferintele voastre.
Cand carnea s-a facut o scoatem pe o farfurie calda si acoperim cu folie e aluminiu, asfel sucurile se vor redistribui in carne.. curatam de coaja dovleacul copt si il facem piure apoil il asezonam cu sare si piper.
Punem pe o farfurie sosul de vin, carnea si pireul de dovleac si decoram cu o crenguta de cimbru.
Pt fotografii pas cu pas la aceasta reteta va astep pe blogul meu.
Comentarii:
Si daca nu crezi ca o sa-ti placa, de ce mai scrii aici? Doamne, e plina lumea asta de frustrati.
Este super
Cafea ,carne ,vin ..... nu prea cred ca o sa-mi placa
Deja salivez