Petitchef

File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin

Altele
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • O reteta neobisnuita care va surprinde papilele voastre gustative, plina de aroma si textura poate satisface si pe cei mai rafinati gurmanzi.

    Reteta nu imi apartine si este o adaptare dupa o retata a bucatarului american Bobby Flay, preluata dupa giallo zafferano.


    Sugestie: cardamom, anason veti gasi in pliculet de condimente pt vin fiert de la fuchs..

    Pornim cuptorul la 180 gr si punem la copt dovleacul.

    pregatim sosul de vin: Intr-o cratita punem vinul, anasonul, scortisoara si cardamomul la fiert. (daca nu veti folosi un vin dulce atunci adaugati si 2 linguri cu varf de zahar)
    Fierbem vinul pana cand scade si se ingroasa (cam 15 min)

    Ungem carnea cu untul topit si amestecam intr-un vas cafeaua, cacaua, chilly, sarea, zaharul si nucsoara.

    Dam carnea prin amestecul de condimente insa doar pe laturi lasand partea de sus si cea de jos curate si o punem apoi pe gratarul incins.. o frigem pe fiecare parte cate 7-8 min apoi o dam la cuptor pt inca 5-10 min (in functie de preferintele voastre.

    Cand carnea s-a facut o scoatem pe o farfurie calda si acoperim cu folie e aluminiu, asfel sucurile se vor redistribui in carne.. curatam de coaja dovleacul copt si il facem piure apoil il asezonam cu sare si piper.

    Punem pe o farfurie sosul de vin, carnea si pireul de dovleac si decoram cu o crenguta de cimbru.

    Pt fotografii pas cu pas la aceasta reteta va astep pe blogul meu.


Poze

File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin
File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin - poza 2
File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

silvanaiacob
silvanaiacob, 07/05/2013

Si daca nu crezi ca o sa-ti placa, de ce mai scrii aici? Doamne, e plina lumea asta de frustrati.

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Este super

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Cafea ,carne ,vin ..... nu prea cred ca o sa-mi placa

(0) (1) Abuz
26/10/2012

Deja salivez

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Moka, un desert clasic cu cafea
Moka, un desert clasic cu cafea
10 porții
1 h 50 m
Ușor
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cafea dalgona
Cafea dalgona
2 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează