O bucata de file de somon de Atlantic se pune intr-o tava de yena sau de ceramica unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se unge si somonul cu ulei de masline , se sareaza, pipereaza si se da la cuptorul incins deja la 400F, pentru aproximativ 20 de minute.
Taina : in ultimele 4 minute, am pus cuptorul numai pe grill sa rumeneasca putin pestele.Inainte de a-l servi se stropeste cu zeama de lamaie, se asterne gremolata si se serveste cu orez cu legume sau cu cartofi natur.
Cu "tava de yena" nu numai ca ai dat-o in bara dar te-ai si blamat in fata tuturor. Corect se spune "Jena", dupa numele unui un oras din Germania unde se fabrica sticla termorezistenta!
Si gremolata unde-i? ori e amestecul de pătrunjel, usturoi şi zeamă de lămâie, hm şi la grade Fahrenheit , ar fi 204,44 C, na setam cuptorul cum? Poi daca ţii pestele ( orice fel de peste ) 20 de minute la cuptorul atâta de încins, testaţi să vedeţi ce mâncaţi ! pofta buna
Comentarii:
Ce-i aia gremolata? ar trebui sa fiti mai clari
15 calorii???? Pe ce planeta??? :)))) E o gluma proasta "reteta" asta, admin-ul site-ului nu prea isi face treaba :)
Cu "tava de yena" nu numai ca ai dat-o in bara dar te-ai si blamat in fata tuturor. Corect se spune "Jena", dupa numele unui un oras din Germania unde se fabrica sticla termorezistenta!
Ce este gremolata? Cum se prepara? Terminati cu expresii pe care multa lume nu le intelrge.In afara de gremolata si orez ce garnitura mai merge?
Și cum faci gremolata
Si gremolata unde-i? ori e amestecul de pătrunjel, usturoi şi zeamă de lămâie, hm şi la grade Fahrenheit , ar fi 204,44 C, na setam cuptorul cum? Poi daca ţii pestele ( orice fel de peste ) 20 de minute la cuptorul atâta de încins, testaţi să vedeţi ce mâncaţi ! pofta buna
S-a urcat scroafa in copac:gatim in °F si musai cu gremolata