Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Nimic nu este mai rapid și mai eficient decât somonul la cuptor! În cel mai scurt timp vei avea un somon bine gătit care se va potrivi perfect cu orez sau legume.
Ingrediente
Materiale
- cuptor
- hârtie pergament
Rețete inrudite
-
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
-
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
-
Cum să gătești somon în cuptorul cu microunde?
-
Cum să gătești un file de somon în tigaie?
Preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180°.
- Pregătiți o foaie de hârtie de pergament pe o tavă de copt și apoi puneți somonul pe ea, cu pielea în jos.
- Adăugați un strop de ulei de măsline și asezonați friptura de somon cu sare și piper, după gust.
- Coaceți timp de 8 până la 12 minute (în funcție de grosimea bucății de pește) la 180°.
- Somonul dvs. este gata!
Puteți adăuga suc de lămâie când îl scoateți din cuptor, dacă doriți.
Observații
Ce să însoțească friptura de somon?
Somonul este un pește care se potrivește perfect cu alimente bogate în amidon precum orezul basmati, quinoa sau bulgurul. Pentru legume, se poate opta pentru praz, spanac sau chiar sparanghel.
Cum să gătești somonul în cuptor în papillote?
Dacă vă este teamă că friptura de somon se va usca, puteți opta pentru gătit în papillote: Asezonați friptura de somon cu ierburile și/sau legumele la alegere, puneți totul în hârtie de pergament îndoită bine și coaceți la 180°C timp de 8 până la 12 minute.
Ce ar trebui să fac dacă fileul meu de somon este înghețat?
Nimic mai simplu, adaugi între 3 și 5 minute de gătit suplimentar în funcție de grosimea fileului.
Nutriție
- Carbo: 0.9g
- Grăsimi: 26.4g
- Grăsimi sat.: 4.4g
- Proteine: 20.1g
- Fibre: 0.5g
- Zahăr: 0.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 9