Când nu ai idee ce să mănânci, optează pentru pulpele de pui la cuptor! Dar cum să le pregătim? Și mai presus de toate, cât timp ar trebui să le gătim la cuptor? Ești în locul potrivit pentru că îți explicăm totul! Oportunitatea de a stăpâni acest element de bază al gătitului, care te poate salva de mai multe ori ;-) Iar pentru acompaniament, lasă-te tentat de ceea ce te face fericit: paste, orez, legume sote, un gratinat sau pur și simplu o salată mixtă!
Ungeți pulpele de pui cu ulei de măsline, usturoi, boia de ardei, sare și piper. Le puteți lăsa la marinat la frigider dacă doriți. Acoperiți bolul cu folie alimentară.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Turnați un strop de ulei de măsline în fundul unui vas gratinat.
Aranjați pulpele de pui în farfurie.
Gătiți 30 de minute la 200°C.
Ungeți cu suc din vas și continuați gătirea timp de 15 minute la 180°C. Gata!
Putem să marinăm puiul? Puteți lăsa pulpele de pui să se marineze, înainte de a le găti la cuptor. Puneți-le bine acoperite cu marinată, într-un recipient ermetic sau într-un castron acoperit cu folie alimentară, la frigider, pentru cel puțin 30 de minute.
Cu ce să însoțesc pulpele de pui la cuptor? Le puteți însoți cu cartofi sau legume la abur, de exemplu.
Cum se păstrează pulpele coapte? Le puteți păstra la loc răcoros până la 3 zile într-un recipient ermetic, dacă nu le consumați imediat. Pentru a le reîncălzi, dați-le la cuptor pentru câteva minute sau pe foc, într-o tavă cu capac.