Cum să gătești o friptură din carne tocată?

Vrei să obții gătirea perfectă pentru carnea ta de vită tocată? Astăzi Petitchef vă oferă cele mai bune sfaturi pentru o friptură suculentă în interior și bine prăjită la exterior! :-)
Ingrediente
Materiale
- tigaie
Rețete inrudite
-
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
-
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
-
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
-
Friptură de tofu super ușoară pentru o masă vegetariană
Preparare
- Preîncălziți tigaia la foc mare cu grăsimea la alegere (unt sau ulei de măsline).
- Sărați și piperați prima parte a cărnii de vită tocate.
- Puneți friptura în tigaie pe partea cu sare/piper și lăsați să se rumenească 1 minut.
- Întoarceți friptura și asezonați-o și pe a doua parte.
- Lăsați-o să se gătească încă 1 minut și reduceți focul (foc mediu) pentru a găti bine carnea de vită.
- Gata!
Observații
Care este timpul de gătire pentru carnea de vită tocată, congelată?
Tigaia trebuie întotdeauna preîncălzită la foc mare, gătiți carnea de vită (încă congelată) timp de 1 minut pe fiecare parte (prealabil condimentată). După ce ați caramelizat ambele părți, reduceți focul și gătiți friptura timp de 5 până la 6 minute, întorcând-o regulat.
Cât timp poate fi păstrată carnea de vită tocată, la frigider?
Pentru fripturile tocate achiziționate proaspete, este imperativ sa o consumați rapid (maximum 24 de ore.
Putem să gătim carnea de vită în cuptorul cu microunde?
Nu este recomandat să gătiți carnea de vită tocată la cuptorul cu microunde. Rezultatul ar fi o carne gri și uscată.
Ce grăsime să alegi? Ulei de măsline sau unt?
Depinde de conținutul de grăsime al fripturii tale tocate, pentru o friptură tocată cu puțină grăsime, untul este o opțiune care oferă un plus suculență.
Dimpotrivă, dacă carnea ta este mai grasă, optează pentru ulei de măsline care va aduce suplimente care nu sunt prezente în carne.