Se spala vinetele si se taie în fâsii de aproximativ 1/2 cm grosime, toate pe lungime. Se sareaza ca sa-si lase apa din ele. Apoi se pun pe prosoape de hartie.
Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, se pune carnea tocata, ceapa taiata fin, orezul, ardeiul taiat cuburi si 2 linguri de bulion. La urma se adauga si sarea, piperul si patrunjelul tocat fin. Se amesteca împreuna tot acest amestec de legumr si carne de vita, pana scade complect lichidul si orezul este fiert.
Separat, feliile de vinete se prajesc in ulei. Dupe ce le-am pus pe hartie absorbanta, incepem sa formam pachetelele. Feliile de vinete se pun in cruce cate doua. In centru intersectiei, se pune din amestecul de carne, la aprecierea fiecaruia. Se inchid acoperind amestecul cu feliile de vanata.
Dupa ce decozim rosiile si le scoatem semintele, le taiem in cuburi. Cu putin ulei si 2 linguri de bulion, facem un sos de rosii, care il servim impreuna cu pachetelul de vinete. Se mai dau 10-15 minute la cuptor, intr-un vas termorezistent.
O alta reteta asemanatoare este Musaka de vinete cu carne tocata, pe care merita sa o vedeti.
Comentarii:
As vrea sa le scriti mai mare căd le copii nu se vad ca nu am timp de transcris mulţumesc
Delicios !