Sufleu de vinete cu carne tocata

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja, in apa fierbinte. Cand s-au inmuiat, scurgeti-i de apa, decojiti-i si lasati-i sa se racesca.Curatati ceapa si usturoiul, apoi tatiati-le marunt.
    .
  • Spalati vinetele, curatati-le si taiati-le felii, in lung. Prajiti-le dupa aceea, usor, in ulei incins. Prajiti in ulei incins, amestecand continuu, timp de 5 minute, carnea tocata, ceapa si usturoiul; condimentati cu mirodenii si verdeturi, dupa gust.
  • Taiati rosiile, impreuna cu cartofii, in felii subtiri.Incalziti cuptorul la 200 grade C. Puneti intr-o forma termorezistenta, unsa cu grasime , alternant, straturi de vinete, cartofi, rosii si carne tocata.
  • Lasati la cuptor aproximativ 45 de minute.
  • Pentru varianta de iarna:
    Fierbeti laptele si legati-l cu amidonul. Adaugati smantana si oul. Condimentati, dupa gust, cu nucsoara, sare si piper.
  • Turnati peste legume si carne, apoi lasati la cuptor 45 de minute.Fara indoiala, delicios si in varianta asta.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu fiti rai.in primul rind cartoful merge foarte bine cu vinata,eu personal asa o fac si nu am patit nimic.Ptr.tine Simona musacaua turceasca nu se prajeste carnea tocata,cea care ai mincato in Grecia avea si crema,ocrema facuta din lapte oua si faina care se toarna peste ultimul strat si se da la cuptor.Ceea ce pot adauga ptr. sanatate cartofi si vinetele se pot face la cuptor, eu asa fac este mai sanatoase decit prajite.

am gătit această rețetă
abuz
simona_c2014_1_2_3_4

simona_c2014_1_2_3_4

In Grecia am mancat musaca de vinete care avea si un rand de cartofi.Cam asa e si reteta asta, deci e vorba de MUSACA balcanica (a la turca, bre!) pura.Iar ati postat retete folosindu-va de persoane fara expertiza in domeniul culinar.Pt cine vrea sa compare : SUFLÉU, sufleuri, s.n. Preparat culinar asemănător cu o budincă, foarte pufos, făcut din legume, brânză sau fructe cu albuș bătut spumă. – Din fr. soufflé.

Definitie: MUSACÁ, musacale, substantiv feminin Mâncare preparată din carne tocată și felii de pătlăgele vinete, de cartofi sau de dovlecei, așezate în straturi alternative și coaptă în cuptor. – Din limba turca: musakka.

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Nu are nicio legatura cu sufleul. Un sufleu contine albusuri de ou batute spuma tare care se amesteca usor cu compozitia de baza si apoi se da totul la cuptor. Reteta ta, draga Laura, este de fapt o musaca si pentru ca probabil nu ai avut destule vinete ca sa-i spui musaca de vinete, ai mai pus de la tine si niste cartofi si a iesit combinatia asta. E drept ca nu prea se leaga cartoful cu vanata, dar ma rog, cred ca rezultatul e comestibil in final.

abuz

anonymous

Eu n-as amesteca cartoful cu vinetele. Mi se pare mai potrivit sa pun ardei capia in loc de cartofi, daca ardeiul e si copt inainte va fi si mai gustos sufleul

abuz

anonymous

Foarte foarte delicios

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz