Petitchef

Sufleu de vinete cu carne tocata

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja, in apa fierbinte. Cand s-au inmuiat, scurgeti-i de apa, decojiti-i si lasati-i sa se racesca.Curatati ceapa si usturoiul, apoi tatiati-le marunt.
    .
  • Spalati vinetele, curatati-le si taiati-le felii, in lung. Prajiti-le dupa aceea, usor, in ulei incins. Prajiti in ulei incins, amestecand continuu, timp de 5 minute, carnea tocata, ceapa si usturoiul; condimentati cu mirodenii si verdeturi, dupa gust.
  • Taiati rosiile, impreuna cu cartofii, in felii subtiri.Incalziti cuptorul la 200 grade C. Puneti intr-o forma termorezistenta, unsa cu grasime , alternant, straturi de vinete, cartofi, rosii si carne tocata.
  • Lasati la cuptor aproximativ 45 de minute.
  • Pentru varianta de iarna:
    Fierbeti laptele si legati-l cu amidonul. Adaugati smantana si oul. Condimentati, dupa gust, cu nucsoara, sare si piper.
  • Turnati peste legume si carne, apoi lasati la cuptor 45 de minute.Fara indoiala, delicios si in varianta asta.


Poze

Sufleu de vinete cu carne tocata
Sufleu de vinete cu carne tocata - poza 2
Sufleu de vinete cu carne tocata - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

12/05/2017

Nu fiti rai.in primul rind cartoful merge foarte bine cu vinata,eu personal asa o fac si nu am patit nimic.Ptr.tine Simona musacaua turceasca nu se prajeste carnea tocata,cea care ai mincato in Grecia avea si crema,ocrema facuta din lapte oua si faina care se toarna peste ultimul strat si se da la cuptor.Ceea ce pot adauga ptr. sanatate cartofi si vinetele se pot face la cuptor, eu asa fac este mai sanatoase decit prajite.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 11/05/2017

In Grecia am mancat musaca de vinete care avea si un rand de cartofi.Cam asa e si reteta asta, deci e vorba de MUSACA balcanica (a la turca, bre!) pura.Iar ati postat retete folosindu-va de persoane fara expertiza in domeniul culinar.Pt cine vrea sa compare : SUFLÉU, sufleuri, s.n. Preparat culinar asemănător cu o budincă, foarte pufos, făcut din legume, brânză sau fructe cu albuș bătut spumă. – Din fr. soufflé.

Definitie: MUSACÁ, musacale, substantiv feminin Mâncare preparată din carne tocată și felii de pătlăgele vinete, de cartofi sau de dovlecei, așezate în straturi alternative și coaptă în cuptor. – Din limba turca: musakka.

(3) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 11/05/2017

Nu are nicio legatura cu sufleul. Un sufleu contine albusuri de ou batute spuma tare care se amesteca usor cu compozitia de baza si apoi se da totul la cuptor. Reteta ta, draga Laura, este de fapt o musaca si pentru ca probabil nu ai avut destule vinete ca sa-i spui musaca de vinete, ai mai pus de la tine si niste cartofi si a iesit combinatia asta. E drept ca nu prea se leaga cartoful cu vanata, dar ma rog, cred ca rezultatul e comestibil in final.

(4) (2) Abuz
29/09/2013

Eu n-as amesteca cartoful cu vinetele. Mi se pare mai potrivit sa pun ardei capia in loc de cartofi, daca ardeiul e si copt inainte va fi si mai gustos sufleul

(2) (0) Abuz
26/08/2013

Foarte foarte delicios

(0) (0) Abuz
27/07/2012

Delicios

(0) (0) Abuz
03/11/2011

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează