Sufleu de cartofi dulci
Ingrediente
4
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.Se incinge cuptorul la 200°C.
- Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.
- Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.
- Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.
- Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bun
anonymous
Excelent de bun sufleul
anonymous
F bun
anonymous
Delicios
Punctează această reţetă