Home
Rețete
Felul principal
Retete de mancaruri cu cartofi
Retete de mancaruri cu cartofi si ceapa
Retete cu lamaie
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Ingrediente
8
1 kg cartofi ,
500 g ciuperci,
zeama de la o lămâie,
500 g sfeclă roșie,
1 ceapă,
3 linguri unt,
2 ouă,
250 ml lapte ,
250 g smântână,
50 g brânză Cheddar,
sare,
piper,
pătrunjel verde.
Preparare
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt. Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri. Condimentăm cu sare și piper. Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi. Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate). Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele. Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute. Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Ornăm cu pătrunjel verde. Poftă Bună!
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Mie una nu prea imi face pofta acest amestec.....Se poate folosi sfecla ca salata alaturi mai degraba. Nu as incerca reteta suf aceasta forma . Cu ceva modificari, poate da.....
Gustos şi sanatos! Cui nui place poate inlocui sfecla cu praz sau telina, sau combinate.
Am testat-o si eu , dar n-am fost data pe spate ... sau poate unde mie nu-mi place sfecla
Suna bine.as dori parerea mai multor persoane care a incercat reteta.
Buna dar cam scumpa