Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

Felul principal
Ușor
1 h 20 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare50 min
Gătire30 min
  • Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute.

    Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie.

    Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii.

    Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt.

    Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când.

    Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute.
    Condimentăm cu sare și piper.

    Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri.

    Condimentăm cu sare și piper.

    Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi.

    Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate).

    Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

    Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute.

    Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor.
    Ornăm cu pătrunjel verde.

    Poftă Bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Mie una nu prea imi face pofta acest amestec.....Se poate folosi sfecla ca salata alaturi mai degraba. Nu as incerca reteta suf aceasta forma . Cu ceva modificari, poate da.....

abuz

anonymous

Gustos şi sanatos! Cui nui place poate inlocui sfecla cu praz sau telina, sau combinate.

abuz
DIANA30

DIANA30

Am testat-o si eu , dar n-am fost data pe spate ... sau poate unde mie nu-mi place sfecla

abuz

anonymous

Suna bine.as dori parerea mai multor persoane care a incercat reteta.

abuz

anonymous

Buna dar cam scumpa

abuz