Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa. Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire. Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert. Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare. După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute. Se scot într-o strecurătoare. După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile. Topim untul într-o cratiță la foc mic. Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe. Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant. Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase. Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli. Adăugăm gălbenușurile. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor. Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet. Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Sunt o marfe iubitoare de ciuperci pregatite ooricum. Va spun insa ca, pentru a pastra cat mai viu si mai pregnant gustul ciupercilor, acestea NU SE FIERB, ci se SOTEAZA in propriul lor suc, pana se inmoaie si pana NU SE EVAPORA tot sosul lor, pentru ca astfel sa dea un gust excelent amestecului care se pune la copt. Iar morcovul si brocolli (sau orice alta leguma doriti) se fierb separat.
Comentarii (15):
Sunt o marfe iubitoare de ciuperci pregatite ooricum. Va spun insa ca, pentru a pastra cat mai viu si mai pregnant gustul ciupercilor, acestea NU SE FIERB, ci se SOTEAZA in propriul lor suc, pana se inmoaie si pana NU SE EVAPORA tot sosul lor, pentru ca astfel sa dea un gust excelent amestecului care se pune la copt. Iar morcovul si brocolli (sau orice alta leguma doriti) se fierb separat.
Este cu mult mai buna cu spanac ,eu, asa o fac.
Gusturile si palmele sunt diferite! Nu te pune nimeni sa faci daca nu-ti place!
Este un sufleu foarte bun. Probabil merge si cu spanac singur, sau in loc de broccoli.
Am gatit ceva asemanator!
Unde dracu ai facut scoala de bucatar ca prost(a) irsti asta e sufleu?????????????????????????????
Cred ca e mancare usoara pentru vara
Mmmm am sa o incerc
Om
Excelenta