Tartă de vară super răcoritoare: ricotta, castraveți și somon afumat
Tartă de vară super răcoritoare: ricotta, castraveți și somon afumat
Pentru un preparat răcoritor de vară, încercați această tartă cu ricotta, castravete și somon afumat! Este combinația perfectă pentru zilele însorite: dulceața ricottei, prospețimea castravetelui și aroma delicată a somonului afumat se îmbină perfect. Rapidă și ușor de preparat, această tar este ideală pentru un prânz ușor sau o cină cu prietenii. Însoțită de o mică salată verde, cu siguranță va face senzație. Adăugați culoare și aromă meselor dvs. cu această delicioasă tartă de vară! :-)
1 formă de plăcintă (în acest caz cu diametrul de 28 cm)
Preparare
Desfășurați foitajul în forma de tartă răsturnată. *Noi am uns forma pentru siguranță. Se unge deasupra cu puțin unt topit.
Se presară cu semințe de susan sau alte semințe. * Adăugarea de unt și semințe este opțională. *Puteți înțepa aluatul pentru a-l împiedica să se umfle atunci când este gătit.
Coaceți aluatul timp de 20 de minute la 200°C. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Între timp, se pregătește umplutura: Se amestecă ricotta, sucul de lămâie, coaja de lămâie și ceapa verde tocată. * Se pune bolul la frigider în timp ce se prepară restul.
Castravetele se taie în felii subțiri.
Somonul afumat se taie în fâșii.
Se răstoarnă foitajul copt pe vasul de servit și se umple baza de tartă cu umplutura de ricotta.
Așezați feliile de castravete deasupra.
Apoi adăugați fâșiile de somon rulate în golurile rămase.
Se presară cu semințe de susan (sau alte semințe) și ceapa verde tocată. *Se poate adăuga și coajă de lămâie.
Și acum tarta dvs. extra proaspătă este gata de savurat.
Se pot folosi și alte legume pentru această tartă de vară? Puteți folosi orice legume vă plac. Noi am ales castravetele, dar nu ezitați să folosiți roșii sau alte legume crude. Scopul este să mâncați o tartă răcoritoare! De ce să nu adăugați o bucată de fruct, cum ar fi pepenele roșu, pentru o întorsătură dulce și sărată!
Comentarii:
Grozava