Petitchef

Lamingtons (Prajitura cu glazura de ciocolata si nuca de cocos)

Desert
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru tort aveti nevoie de:

Pentru glazura de ciocolata:

Apoi nuca de cocos:

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava de teflon(non stick) sau o tava normale (de aprox 20 cmX 20cm) data cu unt sau ulei (sa nu se prinda prajitura).
  • Amestecati intr-un vas faina, bicarbonatul si sarea.
    Cu mixerul amestecati untul si zaharul cam 3 minute in alt vas. Adaugati ouale, apoi esenta de vanilie si
    apoi faina si laptele si amestecati pana se incorporeaza toate.
  • Turnati in tava si dati la cuptor 25- 30 de minute sau pana inserati un cutit in prajitura si varful iasa curat.
    Raciti apoi prajitura. Cand s-a racit taiati-o in cuburi de aprox 5 cm X 5 cm. Dati la frigider cam 2 ore.
  • Intre timp faceti glazura de ciocolata, amestecand toate ingredientele la foc foarte mic. Folositi glazura cat e calda pentru o mai buna intindere.
  • Pe o folie de aluminiu asezati bucatile de prajitura, turnati cate putina glazura apoi intoarceti bucatile pentru a le putea acoperi cu glazura pe toate partile.
  • Intr-o fardurie puneti nuca de cocos. Dati bucatile glazurate prin nuca de cocos si apoi asezati pe o farfurie.Vor iesi aproximativ 16 bucati de prajitura.
    Puteti servi asha cum sunt sau puteti forma un sandwich din doua bucati de prajitura intre care turnati crema de lamaie.


Întrebări:




Comentarii (18):

sandu veronica, 17/09/2016

Merita incercata

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Excelenta!

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Este foarte buna ideea, nu sunt de acord cu 2 lingurite de bicarbonat... este muuuult prea mult... 1 lingurita este suficient, sau un praf de copt! Am facut ceva asemanator si este foarte buna!

(0) (0) Abuz
05/04/2015

Multumesc Rețete bune si gustoase.

(0) (0) Abuz
09/08/2014

Pt crema de ciocolata, cantitatea de zahar este putin cam mare..am pus aproape doua cani si a iesit prea dulce.
Iar blatul nu a iesit deloc pufos(propun 4 oua in loc de doua, batute albusurile spuna, apoi adaugate galbenusurile cu zahar si restul)

(1) (0) Abuz
18/04/2014

Bv super buna!

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Faina de tot mai ales ka cocos imi place mult

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Pofta buna

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Excelelnt

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Sssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează