Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava de teflon(non stick) sau o tava normale (de aprox 20 cmX 20cm) data cu unt sau ulei (sa nu se prinda prajitura).
Amestecati intr-un vas faina, bicarbonatul si sarea. Cu mixerul amestecati untul si zaharul cam 3 minute in alt vas. Adaugati ouale, apoi esenta de vanilie si apoi faina si laptele si amestecati pana se incorporeaza toate.
Turnati in tava si dati la cuptor 25- 30 de minute sau pana inserati un cutit in prajitura si varful iasa curat. Raciti apoi prajitura. Cand s-a racit taiati-o in cuburi de aprox 5 cm X 5 cm. Dati la frigider cam 2 ore.
Intre timp faceti glazura de ciocolata, amestecand toate ingredientele la foc foarte mic. Folositi glazura cat e calda pentru o mai buna intindere.
Pe o folie de aluminiu asezati bucatile de prajitura, turnati cate putina glazura apoi intoarceti bucatile pentru a le putea acoperi cu glazura pe toate partile.
Intr-o fardurie puneti nuca de cocos. Dati bucatile glazurate prin nuca de cocos si apoi asezati pe o farfurie.Vor iesi aproximativ 16 bucati de prajitura. Puteti servi asha cum sunt sau puteti forma un sandwich din doua bucati de prajitura intre care turnati crema de lamaie.
Este foarte buna ideea, nu sunt de acord cu 2 lingurite de bicarbonat... este muuuult prea mult... 1 lingurita este suficient, sau un praf de copt! Am facut ceva asemanator si este foarte buna!
Pt crema de ciocolata, cantitatea de zahar este putin cam mare..am pus aproape doua cani si a iesit prea dulce. Iar blatul nu a iesit deloc pufos(propun 4 oua in loc de doua, batute albusurile spuna, apoi adaugate galbenusurile cu zahar si restul)
Comentarii (18):
Merita incercata
Excelenta!
Este foarte buna ideea, nu sunt de acord cu 2 lingurite de bicarbonat... este muuuult prea mult... 1 lingurita este suficient, sau un praf de copt! Am facut ceva asemanator si este foarte buna!
Multumesc Rețete bune si gustoase.
Pt crema de ciocolata, cantitatea de zahar este putin cam mare..am pus aproape doua cani si a iesit prea dulce.
Iar blatul nu a iesit deloc pufos(propun 4 oua in loc de doua, batute albusurile spuna, apoi adaugate galbenusurile cu zahar si restul)
Bv super buna!
Faina de tot mai ales ka cocos imi place mult
Pofta buna
Excelelnt
Sssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr