Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius . Se unge cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina o tava mica patrata (aprox 25 cm). A avut o tava mai mare si a iesit mai putin inalta.
Se bat ouale cu zaharul si cu mierea pana cand incep sa se albeasca, apoi batand se incorporeaza uleiul si laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se amesteca pana cand totul este incorporat.
Se toarna in tava pregatita si se coace 25 - 30 minute pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iasa curata. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in cubulete.
Se topeste untul intr-o craticioara pe foc mediu si se adauga zaharul, mestecand in continuu pana cand zaharul este topit. Se adauga laptele, vinul, espresso si cacaoa si se mesteca in continuu pana cand siropul incepe sa fiarba. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand siropul este de ajuns de rece, se insiropeaza cuburile de prajitura pe toate partile apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Comentarii (17):
Yummmy
O fac maine....sa vedem ce -o sa iasa!!!
Excelenta nepotu meu vrea sai fac mereu
Cea mai buna reteta!:))))))))))
Delicioasa
Suuperbee
Putina cacao in plus
Am facuto este f buna si aspectoasa
Foarte buna
Este f.f.f. buna si delicioasa.