Prajitura tavalita/ lamingtons

Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru sirop:

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius . Se unge cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina o tava mica patrata (aprox 25 cm). A avut o tava mai mare si a iesit mai putin inalta.
  • Se bat ouale cu zaharul si cu mierea pana cand incep sa se albeasca, apoi batand se incorporeaza uleiul si laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se amesteca pana cand totul este incorporat.
  • Se toarna in tava pregatita si se coace 25 - 30 minute pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iasa curata. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in cubulete.
  • Se topeste untul intr-o craticioara pe foc mediu si se adauga zaharul, mestecand in continuu pana cand zaharul este topit. Se adauga laptele, vinul, espresso si cacaoa si se mesteca in continuu pana cand siropul incepe sa fiarba. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
  • Cand siropul este de ajuns de rece, se insiropeaza cuburile de prajitura pe toate partile apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Punctează această reţetă

MMihaela_76

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Yummmy

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O fac maine....sa vedem ce -o sa iasa!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta nepotu meu vrea sai fac mereu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cea mai buna reteta!:))))))))))

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

Suuperbee

abuz

anonymous

Putina cacao in plus

abuz

anonymous

Am facuto este f buna si aspectoasa

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Este f.f.f. buna si delicioasa.

abuz
  • pagina 1 / 2