Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.Se pune intr-o tava .
Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute. Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.
Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.
Comentarii (11):
Foarte buna!!!
Foarte buna
Oameni buni, aproape 1 kg de zahar pentru aceasta prajitura?????? Sa ne fereasca Dumnezeu! Sarabatori fericite!
Tu cand te tavalesti? Si unde?
Delicioasa!
Este foarte gustoasa. Eu am inlocuit cocosul cu nuca macinata.....costa ceva in plus dar merita!
Imi place cum arata si este foarte buna
Un dulce excelent pentru orice sezon !
Imi place mult!
Foarte gustoasa.