Doriti sa eliminati lactoza din dieta dumneavoastra? Adaugati de avocado! Va permite sa obtineti o textura gourmet si un desert gustos plin cu grasimi bune.
Pentru prajitura: Se amesteca avocado zdrobit cu cele 200 gr de ciocolata topita.
Se adauga zaharul, ouale si extractul de vanilie si amestecati. Se amesteca faina, cacao, praful de copt si sarea.
Adaugati cele 100 gr de ciocolata taiata in patratele si amestecati-le în aluat. Amestecă si turnati-le intr-o tigaie unsa. Coaceti 20 minute la 185° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Glazura : Puneti toate ingredientele intr-un mixer/chopper si amestecati pana obtineti o pasta cremoasa.
Dupa ce prajitura s-a racit, se toarna deasupra glazura si se intinde cu o spatula.
-Pastrare: acest fondant se va pastra mai bine la frigider. Va recomandam sa il puneti inainte de servire, 10-15 secunde in cuptorul cu microunde, astfel incat patratelele de ciocolata sa se topeasca in interior.
-Acest fondant nu contine lactoza, nici in aluat, nici in glazura.
-Puteti inlocui uleiul de cocos cu ulei de floarea soarelui.