Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor

un desert cu ciocolata pentru zei Advertisment"numai pentru zei''
Ingrediente
15
Garnitura de branza:
Pentru blat:
Glazura:
Rețete inrudite
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prajitura cu banane si pepite de ciocolata - vegana si fara gluten
-
Prăjitură cu cremă de ciocolata și castane cu doar 4 ingrediente
Preparare
Preparare1 zi 10 h
Gătire3 zile 6 h
- ) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.
Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena. - Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati.
Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen. - Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte.
Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute.
La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet. - ) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal.
- Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura.
Cred ca ar trebui folosita ciocolata amara, nu semi dulce si cred ca ar merge fara probleme 100-125 gr. Cantitatea de zahar nu cred ca se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi glazura onctuoasa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: