Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei. Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna in tava.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
Se pune intr-o cratita pe foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema. Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.
Intr-adevar la dimensiunile tavii, cantitatile ar trebui dublate. Parerea mea este ca ar rebui stearsa de pe site sau imbunatatite considerabil cantitatile. Nu recomand!!!!
Am facut reteta dar parerea mea e ca este de o complexitate medie. Cand incorporezi nuca de cocos in albus exista riscul sa se taie. Am facut cu ciocolata cu 55% cacao, era mai bine daca luam o ciocolata cu lapte. In reteta nu se specifica de care ciocolata.
Comentarii (18):
Intr-adevar la dimensiunile tavii, cantitatile ar trebui dublate.
Parerea mea este ca ar rebui stearsa de pe site sau imbunatatite considerabil cantitatile.
Nu recomand!!!!
Am facut reteta dar parerea mea e ca este de o complexitate medie. Cand incorporezi nuca de cocos in albus exista riscul sa se taie.
Am facut cu ciocolata cu 55% cacao, era mai bine daca luam o ciocolata cu lapte. In reteta nu se specifica de care ciocolata.
La persoana care este pierduta in pahare , o sfatuiesc sa nu se necajeasca . Trebuie sa stie ca romanii nu cunosc unitatile de masura .
Reteta gresita, cantitatile / gramajele spui ca sunt mentionate de un amator.
Pentru a acoperi o tava cu siguranta s-au dublat gramajele.
Decí as vrea cantina tea de zahar in grame nu in pahar. Paharele melé sunt de 400 ml.Aunci chiar ca sunt in ceata. Multumesc mult.
FAINA
Buna
Am facut si eu si a iesit foartee buna..
Super buna
Este f buna
si gustoasa