Fiți siguri, imposibil să recunoașteți gustul dovleacului în rezultat. Pe de altă parte, din punct de vedere al texturii, va aduce preparatului tău o moliciune incomparabilă. Nu ne crezi?! Așadar, încercați experiența acestuitort cu ciocolată și nucă. Pașii rețetei detaliați mai jos ↓
Curățați dovleacul de coajă, tăiați-l în bucăți (scoateți sâmburii dacă este necesar) și gătiți-l. Există mai multe soluții aici: * 20 de minute într-o oală cu apă clocotită * 10-15 minute la putere maxima în cuptorul cu microunde (pe o farfurie acoperita cu folie alimentară termorezistentă) * 13 minute în multicooker Cookeo
Într-un blender amestecați toate ingredientele cu excepția ciocolatei până obțineți o pastă netedă.
Odată ce ciocolata s-a topit (la cuptorul cu microunde sau la bain-marie), se adaugă în blender și se amestecă până se obține un amestec omogen.
Turnați aluatul într-o formă unsă (sau silicon) și coaceți timp de 25 de minute la 180°C.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a desface și voilà! Gata!
Dacă nu am migdale măcinate? Utilizați blenderul pentru a vă transforma migdalele întregi în pudră!
Cu ce pot înlocui mierea? Mierea vă va permite să îndulciți în mod natural. O poți înlocui cu sirop de agave, de exemplu.
Cu ce pot înlocui pasta de migdale? Cu orice altă pastă de nuci. Nouă ne place să variem plăcerile testând această rețetă cu pastă de arahide (fără zahăr adăugat). O adevărată încântare!