Prăjitură cu ciocolata și dovleac

Desert
8 porții
Foarte ușor
35 min

Fiți siguri, imposibil să recunoașteți gustul dovleacului în rezultat. Pe de altă parte, din punct de vedere al texturii, va aduce preparatului tău o moliciune incomparabilă. Nu ne crezi?! Așadar, încercați experiența acestuitort cu ciocolată și nucă. Pașii rețetei detaliați mai jos ↓

Ingrediente

8

Materiale

  • Un blender
  • O tavă din silicon (în cazul nostru 20x20cm)

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Curățați dovleacul de coajă, tăiați-l în bucăți (scoateți sâmburii dacă este necesar) și gătiți-l. Există mai multe soluții aici:
    * 20 de minute într-o oală cu apă clocotită
    * 10-15 minute la putere maxima în cuptorul cu microunde (pe o farfurie acoperita cu folie alimentară termorezistentă)
    * 13 minute în multicooker Cookeo
  • Într-un blender amestecați toate ingredientele cu excepția ciocolatei până obțineți o pastă netedă.
  • Odată ce ciocolata s-a topit (la cuptorul cu microunde sau la bain-marie), se adaugă în blender și se amestecă până se obține un amestec omogen.
  • Turnați aluatul într-o formă unsă (sau silicon) și coaceți timp de 25 de minute la 180°C.
  • Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a desface și voilà! Gata!

Observații

Dacă nu am migdale măcinate?

Utilizați blenderul pentru a vă transforma migdalele întregi în pudră!

Cu ce ​​pot înlocui mierea?

Mierea vă va permite să îndulciți în mod natural. O poți înlocui cu sirop de agave, de exemplu.

Cu ce ​​pot înlocui pasta de migdale?

Cu orice altă pastă de nuci. Nouă ne place să variem plăcerile testând această rețetă cu pastă de arahide (fără zahăr adăugat). O adevărată încântare!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: