Prajitura cu dovleac si blat de ciocolata

Prajitura cu Dovleac si blat de Ciocolata
Desert
8 porții
Ușor
1 h 45 m

A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Blat

    - Preincălziti cuptorul la 180 de grade;
    - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;
    - Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr;
    - Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos;
    - Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;
    - Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare;
    - Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou;
    - Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;
    - Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt;
    Stratul de dovleac

    - Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică;
    - Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul;
    - Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute;
    - Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit;
    - Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;
Bake_Up_ArtistBake_Up_Artist

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Petitchef_ro

10 plus de la noi!

abuz