Prajitura tosca
Ingrediente
8
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Albusurile le batem spuma bine, apoi adaugam treptat 200 gr. de zahar. Apoi adaugam peste bezea macul si nuca de cocos, mizam din nou.
- Adaugam si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.
- Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
- Pregatim crema:
8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele, totul se fierbe pe bain marie pana se ingroasa, se da de pe foc se lasa la racit. - Cand crema s-a racit se incorporeaza untul si se intinde uniform peste blat.
- Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, se aseaza frumos peste crema.
- Ciocolata, untul si frisca lichid se topesc la bain-marie, cand s-a topit se lasa la racit pana devine ca os mantana groasa, apoi ciocolata se intinde deasupra biscuitilor, am intins cu ajutorul unei spatule.
- A dat la frigider 30-40 de minute, apoi se poate portiona.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
27/02/2017
Este o prajitura excelenta! Am gatit-o, dar crema de vanilie am pregatit-o din lapte faina, zahar, vanilie si oua.
am gătit această rețetă
