Albusurile le batem spuma bine, apoi adaugam treptat 200 gr. de zahar. Apoi adaugam peste bezea macul si nuca de cocos, mizam din nou.
Adaugam si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
Pregatim crema: 8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele, totul se fierbe pe bain marie pana se ingroasa, se da de pe foc se lasa la racit.
Cand crema s-a racit se incorporeaza untul si se intinde uniform peste blat.
Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, se aseaza frumos peste crema.
Ciocolata, untul si frisca lichid se topesc la bain-marie, cand s-a topit se lasa la racit pana devine ca os mantana groasa, apoi ciocolata se intinde deasupra biscuitilor, am intins cu ajutorul unei spatule.
A dat la frigider 30-40 de minute, apoi se poate portiona.
Comentarii:
Este o prajitura excelenta! Am gatit-o, dar crema de vanilie am pregatit-o din lapte faina, zahar, vanilie si oua.
Foarte delicios. O voi încerca și eu
Foarte buna!
Deliciu
Foarte buna
Mi se pare o prajitura foarte buna!
Foarte bun
Ffbuna prajitura si f spornica
Super de buna
Bravo