Prajitura tosca

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Albusurile le batem spuma bine, apoi adaugam treptat 200 gr. de zahar. Apoi adaugam peste bezea macul si nuca de cocos, mizam din nou.
  • Adaugam si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
  • Pregatim crema:
    8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele, totul se fierbe pe bain marie pana se ingroasa, se da de pe foc se lasa la racit.
  • Cand crema s-a racit se incorporeaza untul si se intinde uniform peste blat.
  • Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, se aseaza frumos peste crema.
  • Ciocolata, untul si frisca lichid se topesc la bain-marie, cand s-a topit se lasa la racit pana devine ca os mantana groasa, apoi ciocolata se intinde deasupra biscuitilor, am intins cu ajutorul unei spatule.
  • A dat la frigider 30-40 de minute, apoi se poate portiona.

Punctează această reţetă

AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este o prajitura excelenta! Am gatit-o, dar crema de vanilie am pregatit-o din lapte faina, zahar, vanilie si oua.

am gătit această rețetă
abuz
katona_z2018

katona_z2018

Foarte delicios. O voi încerca și eu

abuz

anonymous

Foarte buna!

abuz

anonymous

Deliciu

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Mi se pare o prajitura foarte buna!

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Ffbuna prajitura si f spornica

abuz

anonymous

Super de buna

abuz

anonymous

Bravo

abuz