Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam.
Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.
Adaugam un strat de biscuiti simpli. Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-a fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-a intins peste prajitura.
Eu amestec faina impreuna cu macul si nuca de cocos ,asa iese si mai pufoasa ca nu o amesteci asa mult !!!!!! Si rezervez un pic de crema pe care o pun un strat subtire peste biscuiti doar sa se umple liniile intre ei si pe urma torn glazura de ciocolata nu prea fierbinte ,astfel prajitura arata mai eleganta ,parerea mea .Multumim de reteta & God bless !!!!!!!!!!!!
Comentarii:
Noi am făcut azi aceasta prajitura după reteta . A ieșit super bună
Eu amestec faina impreuna cu macul si nuca de cocos ,asa iese si mai pufoasa ca nu o amesteci asa mult !!!!!! Si rezervez un pic de crema pe care o pun un strat subtire peste biscuiti doar sa se umple liniile intre ei si pe urma torn glazura de ciocolata nu prea fierbinte ,astfel prajitura arata mai eleganta ,parerea mea .Multumim de reteta & God bless !!!!!!!!!!!!
Me gusta.
F f buna
Tu aia din 04/08/2016, 17:07 zici "rezervez", deci tu rezervezi. Normal, corect este eu rezerv, tu rezervi etc.
"inCA CAldut" si tu esti una din cele care gatesc cu KK. Pofta buna!