Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea. Apoi amestecand usor se incorporeazai treptat macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. Intr-o tava de 22x30 cm, tapetata cu hirtie de copt, se rastoarna compozitia. se coace cca 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.
Separat pregatim crema. Se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, plicul de budinca dizolvat in cateva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc si cand este cald se adauga budinca.
Se mesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc se acopera cu o folie de plastic ca sa nu faca crusta si se da la rece. Cand s-a racit budinca se incorporeaza treptat in margarina (untul) frecat spuma. Se intinde peste blatul racit.
Peste crema se aseaza biscuiti cufundati intr-un sirop sau intr-o cafea indulcita. Ciocolata se topeste cu un cub de unt si 2-3 linguri de lapte, apoi se toarna peste biscuiti.
Se da la frigider panna a doua zi, apoise taie in bucati. Nu va grabiti ca mine si inainte de a o taia, cufundati cutitul in apa calda. Asa se va taia frumos ciocolata fara sa se crape.
Comentarii (11):
Super buna si nu se face greu
Foarte buna!! sa incercati si cu nuca macinata in loc de mac, eu o fac des asa iar copiii mei o iubesc
Extra buna!!!!!!!
****
Cea mai buna prajitura in crin o vo inerca
Ieri am facut-o si abia ce am gustat-o excelenta f buna
NOTA 10 CU FELICITARI E FORTE B[NA EXTRA
NOTA 10!!!
Executata cu delicatete
ma mult ca sigur este
deosebita, BRAVO!
Foarte buna si gustoasa si chiar de 2 ori am facuto nota 10 ii dau