Prajitura tosca

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

pentru blat:

Pentru crema:

RamaDecor:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea. Apoi amestecand usor se incorporeazai treptat macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. Intr-o tava de 22x30 cm, tapetata cu hirtie de copt, se rastoarna compozitia. se coace cca 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.
  • Separat pregatim crema. Se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, plicul de budinca dizolvat in cateva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc si cand este cald se adauga budinca.
  • Se mesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc se acopera cu o folie de plastic ca sa nu faca crusta si se da la rece. Cand s-a racit budinca se incorporeaza treptat in margarina (untul) frecat spuma. Se intinde peste blatul racit.
  • Peste crema se aseaza biscuiti cufundati intr-un sirop sau intr-o cafea indulcita. Ciocolata se topeste cu un cub de unt si 2-3 linguri de lapte, apoi se toarna peste biscuiti.
  • Se da la frigider panna a doua zi, apoise taie in bucati. Nu va grabiti ca mine si inainte de a o taia, cufundati cutitul in apa calda. Asa se va taia frumos ciocolata fara sa se crape.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Nota 10

am gătit această rețetă
abuz

Laura

Super buna si nu se face greu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna!! sa incercati si cu nuca macinata in loc de mac, eu o fac des asa iar copiii mei o iubesc

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Extra buna!!!!!!!

abuz

anonymous

****

abuz

anonymous

Cea mai buna prajitura in crin o vo inerca

abuz

anonymous

Ieri am facut-o si abia ce am gustat-o excelenta f buna

abuz

anonymous

NOTA 10 CU FELICITARI E FORTE B[NA EXTRA

abuz

anonymous

NOTA 10!!!

abuz

anonymous

Executata cu delicatete
ma mult ca sigur este
deosebita, BRAVO!

abuz
  • pagina 1 / 2