Foi: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie .Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu ajutorul unei palete.Se cerne faina deasupra si se incorporeaza si ea tot cu miscari usoare.
Se intind doua foi pe hartie de copt si se coc la foc potrivit pana se auresc usor .Se pudreaza cu zahar pudra si se pun una peste alta ..astfel nu se lipesc intre ele.CremaOuale apa si zaharul se amesteca bine intr-un ceaunel si se pune la fiert pe baie de apa.Se fierbe pana ce compozitia scade aproape la jumatate si capata o consistenta mai groasa .
Ca sa fiti siguri puteti face proba luand pe degete un pic de compozitie indepartandu-le usor se formeaza un fir astfel stiti ca este gata.Se indeparteaza de pe foc ,adaugam cacao o incorporam bine si o lasam sa se racoreasca putin.
Cu ajutorul unui mixer incepem sa o mixam adaugand putin cate putin margarina.La final aromatizam cu esenta de rom.Indepartam hartia de pe foi le taiem in cate 3 parti egale pe fiecare si le suprapunem punand intre ele crema de cacao.
Straiful format se da la rece pentru o ora.Dupa ce crema s-a intarit se taie oblic formand doua triunghiuri dreptunghice.Cele doua triunghiuri se intorc si se unesc astfel formand un triunghi cu toate laturile egale.
Se unge usor cu crema si se da la rece.Intre timp pregatim glazura amestecand ciocolata cu frisca si untul pe foc pana ce capata o consistenta fluida dar fara a ajunge sa fiarba.Asezam prajitura pe un gratar si glasam din abundenta cu glazura de ciocolata .
Inainte ca glazura sa se intareasca se presara nuca de cocos razuita.Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte.
Comentarii:
O gatesc acu
Excelent
Buna de toooooot
:)Arata foarte bine
Este o prajitura f gustoasa ,cind erea in Romania o faceam f. des impreuna cu sora mea .GETA
Arata foarte bine
MA BUCUR CA SE VEDE CA ESTE DE CASA ! Nu seamana la aspect cu cea de cofetarie !!!!!!!!!!!!!4
Gustoasa
Este un deliciu!