Se maesteca toate ingredientele si se coc 12 foi pe dosul tavii. Se arde zaharul pe jumatate, apoi se stinge cu apa dupa ce s-a topit, se pune 1/2 l lapte, iar in cealalta jumatate se pune faina pana se desface, apoi se adauga peste celelalte ingrediente se fierbe totul, amestecand continuu pana se obtine o ciulama la sfarsit, se adauga margarina si mirodeniile.
Se pune pe foc apa, zaharul si cacaoa si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul cand e rece se adauga esenta si nucile.
Se pun la fiert toate ingredientele si se lasa sa dea in cateva clocote se poate topi ciocolata, in loc de glazura de cacao.
Ansamblare: se lipesc foile astfel: Se pune o foaie unsa cu zahar ars , apoi se aseaza o foaie unsa cu crema de cacao si tot asa se lasa pana a doua zi se taie prajitura in patrate, apoi in triunghiuri si se aseaza sub forma de piramida pe laterale se toarna glazura fierbinte si se orneaza cu nuci macinate, pisate sau praline.
Delicioasa! Faceam aceasta prajitura cu multi ani in urma si uitasem putin reteta ! Imi pare bine ca am gasit-o aici si am refacut-o . Multumim pt postare ,
Comentarii (62):
FOARTE BUNA
Este foarte buna !
Ieftin si bun.
Am incercat-o si ests foarte buna .
Nu citeste nimeni ce scrie mai sus ? Se pare ca analfabetismul (la propriu) e rege !
Delicioasa! Faceam aceasta prajitura cu multi ani in urma si uitasem putin reteta ! Imi pare bine ca am gasit-o aici si am refacut-o . Multumim pt postare ,
La o prajitura e important cum arata,arata bine si o sa o incerc si eu
Foarte buna.
Buna
Este buna