Prajitura carnaval venetian

Desert
Foarte ușor
1 h 25 m

Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Ingrediente

6

Preparare

Preparare50 min
Gătire35 min
  • Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.
  • Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
    Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).
  • Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .
  • Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.
  • Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.
  • Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.
  • Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate.
    Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.

Punctează această reţetă

MMona P

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cam multe ingrediente.

abuz

anonymous

Buna

abuz