Se freaca untul moale, chiar topit cu zahar si oua, puse pe rand. Se adauga iaurtul si se amesteca totul bine.
Se amesteca praful de copt cu gris si se adauga la crema de iaurt. Se adauga vanilia.
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara, cu diametrul de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime. Se introduce aluatul in tava, se netezeste si se coace cca. 30 de minute. Se lasa la racit.
Pentru sirop, se amesteca intr-o oala zaharul cu apa si zeama de lamaie. Se fierbe la foc mic cca. 5 minute si se toarna peste prajitura inca fierbinte
Inainte de servire, prajitura se taie cubulete sau triunghiuri mici si deasupra se presara fulgii de cocos.
N-am avut fulgi de cocos si am pus fulgi de gasca (am avut intr-o perina mai veche): a iesit o porcarie. M-a dumirit o vecina, autoarea retetei nu a specificat ca e vorba de nuca de cocos, nu de pasarea de curte numita si ea tot cocos. Nu era nici macar la mintea cocosului!
Comentarii:
Foarte buna
Cu ce pot înlocui grisul?
N-am avut fulgi de cocos si am pus fulgi de gasca (am avut intr-o perina mai veche): a iesit o porcarie. M-a dumirit o vecina, autoarea retetei nu a specificat ca e vorba de nuca de cocos, nu de pasarea de curte numita si ea tot cocos. Nu era nici macar la mintea cocosului!