Tort cu ciocolata si nuca
Ingrediente
4
Blat:
Crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
- Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
- Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic. Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.
- Sirop:Intr-un ibric, se amesteca zahar cu apa si rom si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Crema: Se amesteca ouale cu zaharul.
- Se pun la foc mic amestecand continuu pana cand arata ca o miere. Se lasa sa se raceasca. Separat, se amesteca untul cu cacao.
- Cand prima crema s-a racit, se amesteca cu untul si cacao.Se adauga nuca si esenta se rom.
- Blatul se insiropeaza se pune crema intre cele 2 bucati. Pe deasupra, tortul se acopera cu crema, si se presara nuca macinata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Forte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Delicios
anonymous
Super simplu
anonymous
L-am facut si eu astazi, este super!!!!!!!!!!!!!!
M
maradi3
La naiba cu caloriile!!!!!!
D
danyelapysy
Bun
M
maryct
Nu ai cum sa nu salivezi doar citind reteta, darmite sa mai si mananci
Punctează această reţetă