Tort cu ciocolata si nuca

Desert
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Blat:

Crema:

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
  • Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
  • Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic. Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.
  • Sirop:Intr-un ibric, se amesteca zahar cu apa si rom si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Crema: Se amesteca ouale cu zaharul.
  • Se pun la foc mic amestecand continuu pana cand arata ca o miere. Se lasa sa se raceasca. Separat, se amesteca untul cu cacao.
  • Cand prima crema s-a racit, se amesteca cu untul si cacao.Se adauga nuca si esenta se rom.
  • Blatul se insiropeaza se pune crema intre cele 2 bucati. Pe deasupra, tortul se acopera cu crema, si se presara nuca macinata.

Punctează această reţetă

Gargarita GospodinaGargarita Gospodina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Forte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Super simplu

abuz

anonymous

L-am facut si eu astazi, este super!!!!!!!!!!!!!!

abuz

maradi3

La naiba cu caloriile!!!!!!

abuz

danyelapysy

Bun

abuz

maryct

Nu ai cum sa nu salivezi doar citind reteta, darmite sa mai si mananci

abuz