Blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic. Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.
Sirop:Intr-un ibric, se amesteca zahar cu apa si rom si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Crema: Se amesteca ouale cu zaharul.
Se pun la foc mic amestecand continuu pana cand arata ca o miere. Se lasa sa se raceasca. Separat, se amesteca untul cu cacao.
Cand prima crema s-a racit, se amesteca cu untul si cacao.Se adauga nuca si esenta se rom.
Blatul se insiropeaza se pune crema intre cele 2 bucati. Pe deasupra, tortul se acopera cu crema, si se presara nuca macinata.
Comentarii:
Forte buna
Delicios
Super simplu
L-am facut si eu astazi, este super!!!!!!!!!!!!!!
La naiba cu caloriile!!!!!!
Bun
Nu ai cum sa nu salivezi doar citind reteta, darmite sa mai si mananci