Petit suisse sănătos, cremos și bogat în proteine

votează acum
Desert
3 porții
Foarte ușor
10 h 10 m

Vă mai amintiți acele petit suisses cremoase care promiteau fericire în fiecare lingură? Erau mici, cremoase, irezistibile... și, să recunoaștem, cu mai mult zahăr decât ne-ar plăcea să consumăm astăzi. Dar dacă v-aș spune că puteți retrăi acea experiență, cu aceeași textură mătăsoasă, aceeași atingere dulce, dar într-o versiune făcută în casă și sănătoasă? Într-un mod foarte simplu, vom prepara borcane cu iaurt și căpșuni făcut în casă, gen petit suisse, care cu siguranță îi vor face fericiți atât pe cei mici, cât și pe adulții din casă. Un desert cremos și fin, cu o aromă delicioasă de căpșuni. Pentru a te răsfăța fără să te gândești la calorii.


Ingrediente

3

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare10 ore

Observații

Pot face această rețetă cu alte fructe?
Desigur, deși aroma de căpșuni este cea mai comună, puteți folosi alte fructe roșii (zmeură, coacăze roșii), banane sau piersici, de exemplu.

Pot înlocui iaurtul grecesc?
Bineînțeles că se poate. Îl puteți înlocui cu skyr, iaurt natural sau chiar cremă de brânză, cum ar fi philadelphia; de fapt, cu acesta din urmă rezultatul este mult mai cremos, deși veți crește numărul de calorii.

Pot înlocui siropul de agave?
Puteți folosi orice îndulcitor preferați, cum ar fi mierea, siropul de arțar, crema de curmale sau eritritolul. Adăugați-l la amestec înainte de a-l mixa și ajustați cantitățile până când este pe placul dumneavoastră.

Pot face un Petit Suisse vegan sănătos?
Bineînțeles că puteți. Pentru o versiune vegană, o alternativă bună este să amestecați caju înmuiat (hidratat în prealabil timp de câteva ore) cu iaurt vegetal (cum ar fi iaurt de soia, migdale sau nucă de cocos) și să adăugați bucăți de căpșuni. În loc de gelatină, puteți folosi agar-agar, care este un agent gelifiant pe bază de plante foarte potrivit pentru deserturile vegane.

Pot folosi gelatină pudră sau agar-agar și care ar fi echivalența?
Puteți folosi 1,5 lingurițe de gelatină pudră.
¾ linguriță de pulbere de agar-agar.

Pot congela aceste Petit Suisse pentru a face înghețată cu ele?
Nu recomandăm acest lucru, deoarece gelatina nu este un ingredient care rezistă foarte bine la temperaturi scăzute.

Câte Petit Suisse produc aceste cantități?
Cu aceste cantități, am obținut 3 pahare mici de 125 g fiecare.

Cum pot adăuga mai multă cremozitate Petit Suisse-ului meu?
Puteți adăuga mai multă cremozitate bătând 30 de grame de smântână pentru frișcă și încorporând-o în amestecul final (chiar înainte de a-l pune la frigider să se întărească). Vă rugăm să rețineți că acest lucru va crește conținutul caloric al rețetei.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+