Petitchef

Tort cu ciocolata si cirese

Minunat! Chiar daca are multa ciocolata, este foarte racoros!

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Partea de cirese bete:

Crema:

Preparare

  • Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.
  • Apoi ne apucam de blat. Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul.
  • Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema.
    Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca.
    Apoi se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza.
  • Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc.
  • Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.
  • Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin.
    Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat.
    Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.
    Apoi se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza.
    Eu am folosit cirese cu codite pentru efect ;).


Întrebări:




Comentarii (30):

06/06/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
edithke, 25/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Un tort fin si bun

(0) (0) Abuz
20/01/2014

E bn

(0) (0) Abuz
29/12/2013

O SA L INCERC PTR REVELION ,,,,E DELICIOS,,,

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Foarte interesanta

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:arata bine dar eu vreau sa incerc cu visine si poate ceva alb cu o frunza de menta langa superb , acum e tarziu sa ma apuc de el.

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelenttttt

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează