Bateti albusurile spuma cu un strop de sare intr-un castron. Galbenusurile le frecati cu zaharul, uleiul si apa, dupa care le adaugati peste galbusuri. Amesteacati de jos in sus cu o lingura de lemn sau cu o spatula, usor, pana se incorporeaza ingredientele. Faina cernuta cu cacao se adauga in ploaie peste amestecul de oua si se incorporeaza usor, prin miscari de jos in sus.Puneti compozitia intr-o tava de tort (cu pereti detasabili), tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute. Faceti testul scobitorii ca sa va asigurati ca blatul este copt.Dupa ce s-a racit taiati-l pe jumatate, cu un cutit lung si cu lama subtire. Sirop-Fierbeti toate ingredientele cam 7 minute si inspiropati blatul cu siropul rezultat. Intre timp trecem la prepaparea cremei si a sosului de fructe de padure, pe care le vom adauga pe primul blat. Crema-Mixati untul cu zaharul pudra, iar cand acesta a capatat o consistenta cremoasa, adaugati pe rand galbenusurile, iar la final cacaua. Fructele de padure (eu am avut congelate - aviz amatorilor, se gasesc la Auchan, la un pret mai mult decat rezonabil, 10 lei/kg) le-am amestecat cu zaharul si cu o jumatate de pliculet de gelatina si le-am tinut, pe foc mic, cam doua minute. Dupa ce s-au racit putin le-am adaugat peste primul blat. m mai asteptat cateva minute, sa se racoreasca bine, si am adaugat crema de unt si cealalata jumatate de blat. Am mai insiropat putin si am adaugat un strat de glazura de ciocolata cu lapte. Peste am adaugat trufele homemade pe care le voi posta in retata urmatoare.
Comentarii:
E buna
Fara aspect
Am vomitat 3 zile ...ce sa va zic,mi-au sarit muci