Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi apa; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand usor, de sus in jos; apoi amestecam si cu faina si cacaua, pana se incorporeaza; turnam in forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina(de preferat forma de diametru 26, eu am facut in tava dreptunghiulara 25/30 si nu a iesit prea inalt). Dam la cuptor cam 35 de minute.
Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Siropul se lasa la racit.
Intr-un castron punem untul partial topit si il mixam bine 1-2 minute. Adaugam zaharul pudra si se mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam galbenusurile si cacaoa si mai mixam putin.
Se pune smantana pe foc, se rupe ciocolata, se topeste, se adauga si untul. Din pacate, alegand varianta mai usoara la glazura de cioco neagra, aceasta s-a cam crapat pe tort, in timp ce glazura alba a stat foarte bine; asadar, pentru data viitoare, voi face aceeasi reteta de glazura si pentru cea neagra.
Se taie blatul pe din doua, se insiropeaza partea inferioara, se umple cu crema, apoi insiropam blatul superior, acoperim tortul cu glazura dupa voia inimii.