Tort amandina

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Sirop:

Glazura:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata. Se taie pe orizontala in trei blaturi egale. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
  • Crema:
    Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema.
  • Jumatate din crema se pune pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se repeta operatia.
  • Dupa acea, tortul se da la rece, aproximativ o ora, pentru a se intari putin crema. Cand se scoate din frigider, se topeste ciocolata cu untul si se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinte.
  • A folosit bomboane de decor si frisca in care am pus cateva picaturi de colorant alimntar galbent. Asta a fost inspiratia mea de moment. Nu a reusit sa fac o sectiune, ca am ramas fara baterie la aparatul foto.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: