Tort amandina
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata. Se taie pe orizontala in trei blaturi egale. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
- Crema:
Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema. - Jumatate din crema se pune pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se repeta operatia.
- Dupa acea, tortul se da la rece, aproximativ o ora, pentru a se intari putin crema. Cand se scoate din frigider, se topeste ciocolata cu untul si se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinte.
- A folosit bomboane de decor si frisca in care am pus cateva picaturi de colorant alimntar galbent. Asta a fost inspiratia mea de moment. Nu a reusit sa fac o sectiune, ca am ramas fara baterie la aparatul foto.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă