Petitchef

Tort Amandina

Desert
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

SIROPUL  pentru Tortul amandina:

Crema pentru Tortul Amandina:

Glazura pentru Tortul Amandina:

Preparare

  • Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
  • Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul. Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .
  • Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit.
  • Margarina partial topita , se mixeaza pina se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza pina se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.
  • Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort Bblatul se taie ,se insiropeaza ,se pune crema si se da la rece,apoi se pune glazura si iar se da la rece pt minim 2 ore.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii (20):

19/09/2017

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2015

Buna ,nu am inteles la glazura ce cantitate de zahar??si tava o ungi doar pe margini si pe fund hartie de copt???cum ii asta?k nu as vrea sa intre compozitia sub hartie.Va multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2014

O fi buna dar nu sti sa explici si nici reteta nu e data bine,te trezesti pe la mislocu retetei cati mai trebuie nustiu ce, dacai de amandina, undei aroma de rom, undei aroma de amandina?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2016

Cea mai tare reteta de amandina

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Adica la crema se folosesc galbenusurile crude cu margarina si atat??????????????????

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Foarteeee delicioasa

(0) (0) Abuz
17/04/2014

E cea my buna reteta!!

(0) (0) Abuz
03/04/2014

F.f.f.f.f.....bun

(0) (0) Abuz
16/02/2014

E foarte buna

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Fff bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează