Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul. Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .
Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit.
Margarina partial topita , se mixeaza pina se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza pina se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.
Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort Bblatul se taie ,se insiropeaza ,se pune crema si se da la rece,apoi se pune glazura si iar se da la rece pt minim 2 ore.
Buna ,nu am inteles la glazura ce cantitate de zahar??si tava o ungi doar pe margini si pe fund hartie de copt???cum ii asta?k nu as vrea sa intre compozitia sub hartie.Va multumesc
O fi buna dar nu sti sa explici si nici reteta nu e data bine,te trezesti pe la mislocu retetei cati mai trebuie nustiu ce, dacai de amandina, undei aroma de rom, undei aroma de amandina?
Comentarii (20):
Foarte bun
Buna ,nu am inteles la glazura ce cantitate de zahar??si tava o ungi doar pe margini si pe fund hartie de copt???cum ii asta?k nu as vrea sa intre compozitia sub hartie.Va multumesc
O fi buna dar nu sti sa explici si nici reteta nu e data bine,te trezesti pe la mislocu retetei cati mai trebuie nustiu ce, dacai de amandina, undei aroma de rom, undei aroma de amandina?
Cea mai tare reteta de amandina
Adica la crema se folosesc galbenusurile crude cu margarina si atat??????????????????
Foarteeee delicioasa
E cea my buna reteta!!
F.f.f.f.f.....bun
E foarte buna
Fff bun