Tort amandina

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare. Se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
  • Se adauga si faina, praful de copt si cacaoa compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.
  • Gelatina se pune la inmuiat in putina apa.oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.Se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.Crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
  • Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
  • Asamblare
    Blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.Se orneaza cu glazura de caramel si frisca.glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.

Punctează această reţetă

DDia2009

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

I like cooked

abuz

anonymous

Forte clara la reteta si pt.mine care nu sunt foarte tare in bucatarie braviiiii

abuz

anonymous

F bun si arata excelent!
Bravo!

abuz

anonymous

Invata sa ornezi

abuz

anonymous

Placut la ochi dar si la gust!!!

abuz