Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare. Se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
Se adauga si faina, praful de copt si cacaoa compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa.oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.Se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.Crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
Asamblare Blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.Se orneaza cu glazura de caramel si frisca.glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.
Comentarii:
I like cooked
Forte clara la reteta si pt.mine care nu sunt foarte tare in bucatarie braviiiii
F bun si arata excelent!
Bravo!
Invata sa ornezi
Placut la ochi dar si la gust!!!