Limeta este de fapt o lamaie verde, desi este putin mai mica in dimensiune, mai rotunda, cu o coaja verde, o aroma mai puternica si un suc mai dulce. Desi au mai putina vitamina C, comparativ cu lamaia, are mai mult calciu si fosfor. Lime sau limeta este utilizata in bucatarie, pentru preparate proaspete si acrisoare. O reteta deosebita unde puteti folosi sucul de la lime este cea a spaghetelor cu fructe de mare. Pentru un dulce incercati o inghetata de limeta cu frisca sau un desert cu fructul pasiunii si limeta.
Ingrediente: 3 felii de bacon 6-8 tulpini de telina, curatate si feliate foarte fin 3 cepe verzi, tocate pe diagonala 50 g mieji de nuca, tocati 1 avocado copt...
Ingrediente: 200 g varza rosie 200 g varza alba fasole rosie Dressing pentru salata: ulei de masline sos de soia zeama de limeta otet din mere 1 lingurita...
Ingrediente: 100 g cozi de raci tineri conservate in saramura, - bine scurse 1 avocado mediu 1 lingura de suc de limeta 3 linguri de iaurt gros 3 cepe verzi,...
Ingrediente: 4 smochine proaspete si bine coapte 4 feliute de prosciuto crudo 1 cutiuta de mascarpone 3-4 crengute de coacaze proaspete 7-8 mieji de nuca...
Ingrediente: blat de cacao: 8 oua, 8 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao neagra, 4 linguri ulei, un praf de sare. crema de ciocolata alba cu alune...
Ingrediente: 450 g creveti sau mari 1 litru fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 6 tulpini de lemongrass, din cutie, tocate marunt 10...
Ingrediente: 1 limeta, sucul de la 5-6 frunze de limeta kafru 4 linguri de sos de peste 2 linguri de sos de soia 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat...
Ingrediente: 500 g carne slaba de vita, sau de vitel 3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, - feliata si apoi taiata fasiute subtiri 2 cepe, curatate si...