Se taie in jumatate avocado-ul si se scoate samburele. Cu o lingurita se scobeste miezul si se transfera intr-un castron. Se stropeste miezul de avocado cu suc de lamaie si se zdrobeste cu o furculita. Se pastreaz cochiliile de coaja de avocado.
Se adauga iaurt, sare, piper si sos Tabasco si se amesteca bine, pana ce se obtine o pasta semi-omogena.
Se adauga cozile de raci, ceapa verde, 3/4 din semintele de rosie si patrunjelul tocat si se mamesteca bine.
Se umplu cele doua doua cochilii de coaja cu umplutura din castron. Se orneaza salata cu frunze proaspete de patrunjel si restul de seminte de rodie si se serveste imediat.
Sfaturi: Atentie la avocado, caci miezul sau se oxideaza foarte rapid si capata o culoare neplacuta. Stropiti-l imediat cu suc de lamaie pentru a evita acest lucru.
Rodii se gasesc in supermarketuri si in unele dintre magazinele de legume-fructe mai mari.
Cozi de raci in saramura se gasesc rar; e le-a luat de la magazinul grecesc din Piata Traian .
Puteti inlocui cozile de raci cu cozi de creveti gatite, bucatele de file de peste gatit sau carne de pui gatita.
Comentarii:
Super bun