Tom yum goong supa de creveti iute-acrisoara

Tom Yum Goong Supa de creveti iute-acrisoara
Felul principal
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se decorticheaza crevetii, lasand coditele intacte. Se curata crevetii de vinisoare, se spala bine si se scurg cu grija. Se da fondul in clocot.
    Se adauga lemongrass, ghimbir, galangal si jumatate din frunzele de limeta kafru. Se fierb incet, 5-6 minute, pana ce supa devine aromata.
  • Se adauga ciupercile si crevetii si se fierb incet, pana ce crevetii se fac roz-portocalii. Atentie, in tot acest timp, thailandezii nu amesteca supa, caci, spun ei, va capata un usor iz de la creveti. Nu mu avut ocazia sa verific aceasta asertiune.
  • La soupe est très bon le lendemain, si elle est conservée au réfrigérateur, couverte. Beaucoup disent que ce est encore mieux le lendemain.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Reteta e buna,cu ingredientele e mai greu in Ro. se poate simplifica cu coaja de lime,telina

abuz