Fructele pasiunii se trec printr-o sita astfel incat toate semintele sa fie retinute. Smantana impreuna cu zaharul, mai putin o lingura se pun pe foc mic 5-8 minute pana isi reduce putin volumul.
Se ia de pe foc si se adauga coaja si 2 linguri din zeama de limeta impreuna cu ¼ din sucul de fructele pasiunii. Se amesteca bine pentru ca se va ingrosa imediat. Se pune amestecul in 6 pahare inalte de desert si se lasa sa se intareasca in frigider minim o ora.
Restul de suc impreuna cu zeama de limeta si lingura de zahar se fierb 3 minute pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. La servire se toarna siropul obtinut peste desertul din pahare si se serveste cu biscuiti cu unt.
Tort de bezea cu fructul pasiuniiFructul pasiunii cu supa de mangoPrajitura cu fructul pasiuniiDesert cu coacaze rosii si turta dulceSalata de porumb si fasoleSalata de mango si pepeneTrifle cu merisoare.
Capsuni RomanoffGranita de piersici si cirese negreSalata mix de pepeneInghetata cu kiwi si sirop de cireseCompot de fructe rosiiMilkshake cu struguriSerbet de fructe de padureCheesecake Tutti Frutti.