Ramen cu pui: versiunea simplă a acestui fel de mâncare asiatic emblematic!
Ramen cu pui: versiunea simplă a acestui fel de mâncare asiatic emblematic!
Când vorbim despre rețetă asiatică reconfortantă, ne gândim imediat la Ramen! O supă foarte fierbinte pe care am decis să o garnisim cu tăitei ramen, pui și ciuperci. Nu uităm de ou fiert moale care va aduce acea atingere irezistibila preparatului. O rețetă în care vei avea mai multe pregătiri de planificat, dar fii sigur, totul va fi extrem de ușor de făcut. Poftă bună!
Pentru pui: Într-o tigaie la foc mare, rumeniți piepții de pui timp de 2 minute pe fiecare parte. Adăugați sosul de soia sărat și dulce și căliți aproximativ 5 minute pe fiecare parte la foc mic/mediu. Odată ce piepții de pui sunt gătiți, puneți-i deoparte.
Pentru supă: în aceeași tigaie rumeniți cu uleiul de susan pentru câteva minute ceapa nouă, ciupercile și usturoiul tocat și ghimbirul. Adăugați supă de legume. Amestecați, aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 8-10 minute.
Pentru ouă: Puneți un ibric cu apă la fiert apoi adăugați ouăle. Lăsați-le să fiarbă 6 minute apoi puneți-le într-un vas cu apă rece pentru a opri gătirea. Curățați-le de coajă și lăsați-le deoparte.
Pentru tăiței: gătiți tăițeii ramen într-o tigaie cu apă fierbinte conform instrucțiunilor de pe pachet.
Montajul: Într-un vas adânc, turnați supa. Adăugați un piept de pui tăiat fâșii, apoi un ou tăiat în jumătate. Se presară cu coriandru tocat. Faceți același lucru pe cealaltă farfurie. Și iată! Bucură-te de masa ta.
Ce tip de tăiței să folosim pentru un ramen japonez? Puteți pune mai multe tipuri de tăiței în ramen: * tăiței Ramen, care sunt ondulați și de culoare galbenă/albă, făcuți din făină de grâu, drojdie și ouă. * tăiței Sōmen, tăiței japonezi din făină albă foarte fină. * tăiței Soba, din făină de hrișcă și un strop de grâu pentru a le asigura o bună elasticitate. * Taitei Udon, albi și destul de groși, făcuți cu faină de grâu.
Cum să mănânci ramen-ul? Dacă ești îndemânatic în a folosi bețișoare, depinde de tine să mănânci tăițeii Ramen cu ei! Veți bea supa la final și nu vă faceți griji, nu contează dacă faceți zgomot în timp ce sorbiți tăițeii ;-) Altfel, nimic nu va înlocui o furculiță bună (și promitem că nu vom spune nimic ; -)).
Cu ce pot înlocui puiul din ramenul? Puteți înlocui puiul cu alta carne (curcan, vita etc.) sau cu creveți.
Este posibil să faci ramen vegetarian? Nici o problemă! Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți puiul cu legume și/sau tofu prăjit.
Ce legume ar trebui să pun în ramenul meu? Aici am ales ciuperci, dar se mai pot adaugă morcovi, praz sau bok choy (varza chinezeasca cunoscută și sub denumirea de "bok choy").
Cât se pastrează un ramen? Dacă ți-a rămas ramen, păstrează-l într-un recipient ermetic, la frigider până la 1 zi.
Poți congela ramen-ul? Din păcate, nu vă sfătuim să congelați ramen-ul gata preparat. Puteți congela separat preparatele care îl compun (pui fiert, ciuperci și supa separat), apoi combinați totul în Ziua Z, gătindu-vă oul fiert moale.
Comentarii:
Se pare ca sunteti un mancator de ramen de la el de scolo...super bun!!!